Kundrátek opouští Kunlun. Zůstane v KHL, nebo zvolí návrat domů?

Foto: Michal Eger

22. listopadu 2018, 19:00

Václav Jáchim

Sezonu začal coby jedna z opor Kunlunu, ovšem poslední dobou se Tomáš Kundrátek v sestavě čínského účastníka KHL neobjevoval. Teď je jasné, že tahle etapa pro reprezentačního zadáka končí. „Tomáš se s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce," potvrzuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Bývalý zadák Washingtonu působí na východní frontě od roku 2015, kdy posílil Rigu. Kundrátek později oblékal také dresy Slovanu Bratislava a Nižného Novgorodu, loni si plácl s čínským Kunlunem. Teď ale klub i tamní mini kolonii českých hráčů opouští. Zatímco Ondřej Vitásek a Tomáš Mertl dál v sestavě čínského týmu pokračují, odchovanec přerovského hokeje se bude stěhovat.

Prozatím není jasné, kam přesně to bude. „Dohoda s vedením Kunlunu je čerstvá, další angažmá Tomáše řešíme. Jeho prioritou zůstává Kontinentální liga, rád by v ní zůstal. Ale probíráme i varianty z jiných evropských soutěžích. Třeba ze Švýcarska," připomíná Vůjtek.

Foto: hcslovan.sk, lszphotography.com

Jednou z možností by mohl být i hráčův návrat do Tipsport extraligy. Účastník Světového poháru 2016, mistrovství světa 2016 a 2017 i olympiády v Koreji hrál domácí nejvyšší soutěž naposledy před deseti lety. V ročníku 2007-08 nastupoval ještě coby nadaný mladík za Třinec.

Pak ovšem odešel do zámořské juniorky, bojoval o NHL. Následně válčil mezi mantinely Kontinentální ligy. „Vyloučit nelze žádnou variantu, na prvním místě má Tomáš nadále zahraničí. Momentálně je ještě v Šanghaji, řeší si osobní věci. Společně situaci probíráme," doplňuje Vůjtek.

Kundrátek v této sezoně sehrál za Kunlun 23 soutěžních utkání, připsal si tři nahrávky. Rodák z Přerova, jemuž bude 26. prosince devětadvacet let, měl zhruba před třemi nebo čtyřmi týdny blízko k přesunu do Minsku.

„V podstatě všechny náležitosti byly domluvené, ale v běloruském klubu se pak změnilo vedení a Tomášův přesun padl. Teď skončil v Kunlunu, není pod tlakem, že by nutně hned musel někde podepsat. Zvažuje další možnosti. Uvidíme," dodává závěrem Vladimír Vůjtek.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz