Krejčí: Obrat? Super, trošku ukradené. Jandač takový hazard ještě nezažil

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

25. října 2021, 12:14

Josef Prášek

Stav 0:3 v 55. minutě proti Spartě? Olomouc předvedla fantastický závěr, kdy srovnala a utkání dotáhla až do vítězných nájezdů. „Měli jsme buldočí povahu, ne vždy se to ale stane,“ podotkl trenér Zdeněk Moták.

„My jsme byli v zápase horší, hůře jsme bruslili a prohrávali jsme souboje. Hra se mi moc nelíbila, nebylo to podle našeho gusta. Nutno říct, že Sparta hrála dobře,“ byl si vědom kouč kohoutů.

„Pořád jsme ale věřili a vyplatilo se nám to,“ dodal spokojeně.

Ano, asi málokdo z diváků už věřil, že domácí Olomouc duel ještě vyhraje. Ovšem samotní hráči Hanáků věděli, že Pražané měli poslední tři zápasy problémy s koncovkami utkání.

A znovu se to potvrdilo.

„Poslední dobou Sparta ztrácela zápasy a věřili jsme, že šanci budeme mít,“ netajil se hvězdný David Krejčí.

„Poslední dobou Sparta ztrácela zápasy a věřili jsme, že šanci budeme mít."

I když si Olomouc dala třetí branku v podstatě sama, kdy si nerozuměli v komunikaci brankář Jan Lukáš a bek Alex Rašner, tak ji to nepoložilo.

„Po třetím inkasovaném gólu byla naše střídačka trošku skleslá,“ popisoval Krejčí. „Jak dal Jirka (Ondrušek) branku na 1:3, tak se to oživilo a pak padla další.“

Právě u druhé trefy asistoval parádní nahrávkou samotný Krejčí, jeho geniální pas využil Jan Káňa v čase 57:34. Navíc to bylo už při hře bez brankáře.

Mora riskla hru v šesti i poté a slovo si vzal bývalý hráč Bostonu. Krejčí 81 sekund před koncem třetí části propálil Neužila pod břevno a rozpoutal nadšení na tribunách. 3:3!

„Dva góly v šesti proti pěti? To se moc nestává,“ pravil elitní centr. „Když padnou branky v power play, tak to je super pocit. Trošku ukradený, ale naším koncem jsme si to zasloužili.“

Jízdu za obratem mohlo překazit prodloužení, Hanáci byli sice lepší, ale pak přišlo oslabení. Sparta ho však nedokázala využít…

„Když má jejich borec napřaženo a kluci tam jdou hrudí napřed… Tak se vyhrávají zápasy!"

„Bylo tam hodně bloků od obránců. Když má jejich borec napřaženo a kluci tam jdou hrudí napřed… Tak se vyhrávají zápasy! Je super se na to dívat ze střídačky,“ ocenil jeden z nejlepších centrů na světě své spoluhráče.

Obrat byl dokonán v nájezdech: za domácí se prosadili David Krejčí, Lukáš Nahodil a Jan Káňa. Brankář Lukáš nestačil pouze na parádní provedení Romana Horáka.

„Získané dva body mají cenu tří,“ prohlásil spokojeně Krejčí a pokračoval. „Teď si to užijeme, ale v pondělí musíme zpátky do práce.“

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Radost ale rozhodně nebyla na druhé straně. Však Pražané přišli o body v závěru už počtvrté v řadě.

„Nikdy jsem to nezažil, pokud budeme takhle hazardovat s výsledky a rozhazovat body, tak to není normální,“ zlobil se trenér Josef Jandač.

„Pro nás to je jako přes kopírák… Jasně vyhrané utkání jsme zase ztratili, už to je počtvrté v řadě. Tohle nejde dál, musíme s tím něco udělat,“ kroutil hlavou.

„Nikdy jsem to nezažil, pokud budeme takhle hazardovat s výsledky a rozhazovat body, tak to není normální.“

„Momentálně nevím, co změnit, teď jsem naštvaný a musí se naštvat i hráči,“ vzkázal po utkání.

Problém je, že sparťané nemohou ani udělat moc změn v útoku. Proti Olomouci třeba nemohl hrát ani nejproduktivnější hráč celé extraligy Erik Thorell.

„Má zranění, bohužel jich máme víc a trápí nás to delší dobu,“ prozradil závěrem Jandač.

Pražany teď čeká netradičně dlouhá šňůra zápasů venku. Doma se Sparta neukáže hned v osmi zápasech po sobě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz