Král se vrátil domů do Plzně, ale jako Pirát: Dýchla na mě nostalgie

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Ač je srpen měsícem přípravných zápasů, na kluzištích je k vidění nejeden velký příběh. Nebo návrat. Ten svůj v Plzni prožil brankář chomutovských Pirátů Tomáš Král. Odchovanec tamního hokeje svůj poslední zápas za mládež modrobílých odchytal 1. března 2009 mezi dorostenci a po 2718 dnech se na západočeské kluziště vrátil. Mezi dospělými, v dresu soupeře, proti svému rodnému klubu.

„Nostalgie se dostavila a já jsem za ni i rád, protože kvůli emocím sport děláme. Dýchlo to tady na mě, všechna místa mi něco připomínají,“ vyprávěl Tomáš Král po zápase. „Vzpomněl jsem si, že když jsme jako mládežníci dostali šatnu hostů, tak jsme byli hrozně rádi. Teď jsem tam byl znovu a byl to prostě návrat domů.“

Za plzeňský klub hrál naposledy ještě v dorosteneckém dresu v sezoně 2008-09. „Když jsem sem ale přijel, viděl jsem, že se tu nic nezměnilo. Vybavilo se mi, jak jsem chodil na domácí zápasy áčka fandit, když jsem byl malý. Proto jsem si chtěl tenhle zápas užít,“ pokračoval třiadvacetiletý gólman. O motivaci tak měl samozřejmě postaráno, ale o nominaci si říkat nemusel, trenéři ho vybrali sami.

„Vzpomněl jsem si, že když jsme jako mládežníci dostali šatnu hostů, tak jsme byli hrozně rádi. Teď jsem tam byl znovu a byl to prostě návrat domů.“

A ani hráčům do kabiny extra pobídku nevypisoval. „Pokud bych se sem ale s týmem vrátil v lize, něco by přišlo. Tohle byl přece jen přípravný zápas na vyzkoušení určitých věcí. Jak kluci, tak já jsme chtěli přenést věci z tréninku do hry. Osobně jsem se snažil dát do zápasu to, co trénuji, abych chytal, jak nejlépe umím.“

Po opatrné první třetině, kterou domácí Tomáš Svoboda trefně přirovnal spíše k blázinci na ledě, se skóre měnilo až v druhém dějství. V signalizované výhodě se prosadil Marek Račuk. Indiáni dokázali do pauzy odpovědět také v nerovnovážném počtu hráčů na ledě, když ukázkovou přesilovku zakončil již zmiňovaný Svoboda.

V poslední dvacetiminutovce už to byli jen indiáni, kdo pálil do černého. Dvakrát početní výhodu využil Dominik Kubalík, který si v přípravě připsal už čtvrtou trefu, a do prázdné branky pak při chomutovské power play dovezl puk kapitán Škody Ondřej Kratěna.

Byla to tedy hra při nestejném počtu hráčů, co utkání rozhodlo. „Přesilovkám jsme ještě nevěnovali tolik času, stejně jako přípravě na konkrétního soupeře. V sezoně bychom byli na Plzeň lépe připraveni. Nicméně ani v lize, ani ve čtvrtek si nemůžeme proti týmu, který umí přesilovky tak sehrát, dovolit tolik vyloučení,“ vyhlíží Král odvetu, která je naplánovaná po dvou dnech na severu Čech. Domácí budou chtít soupeři vrátit prohru 1:4.

Jak závěrem uvedl, svého angažmá v Chomutově si ohromně považuje. „Jsem hrozně rád, že tady můžu být. Máme jedno z nejlepších zázemí, které jsem v republice viděl. Každý den si užívám a jsem moc rád, že jsem dostal nabídku hrát za Piráty,“ uzavřel Tomáš Král.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz