Kracík dal 100. extraligový gól. Chtěl jsem ale nahrávat, usmívá se

Foto: Aleš Bedlík, hokejkv.cz

Velezkušený veterán Jaroslav Kracík dosáhl na magickou metu 100 vstřelených gólů v nejvyšší soutěži. Aktuálně útočník Karlových Varů na jubilejní zásah dosáhl proti Pardubicím dosti kuriózním způsobem.

Energie v rámci 24. kola přivítala na svém ledě Dynamo, které je v tabulce na třetím místě. Mezi oběma soupeři byl před tímto vzájemným střetnutím rozdíl sedmnácti bodů. Přesto ale celek z lázeňského města favorita zaskočil a zvítězil 4:1.

Pro dvanácté mužstvo extraligy mají tři body velkou hodnotu. „Určitě jsou to hodně cenné body. Na Kladně jsme ztratili úplně zbytečně, zbytečný prohraný zápas. Říkali jsme si, že to musíme napravit se třetím týmem a naštěstí se to povedlo,“ oddychl si Kracík.

Ve druhém utkání v řadě se Západočechům stalo, že rozhodčí neuznal po konzultaci s videem jejich branku. V posledním duelu proti Kladnu byla odvolána trefa Jana Hladonika, tentokráte stejný osud potkal Tomáše Redlicha.

Proti Rytířům se po neuznané brance začala karlovarská hra rozpadat, teď ale svěřenci Martina Pešouta nepolevili a hned po následném buly se trefil dělovkou od modré Michal Plutnar. „Tam se to utkání lámalo, protože na Kladně nám ho také neuznali, a pak šel výkon dolů. Teď jsme se báli, že to bude stejně, ale hned jsme dali a tím se to podle mě zlomilo,“ myslí si osmatřicetiletý centr.

Sám Kracík přispěl k výhře jednou brankou, a to pořádně kuriózní. V přečíslení dvou na jednoho chtěl najít svého spoluhráče, nakonec se ale kotouč za pomoci pardubické obrany dostal až do brány. „Chtěl jsem přihrávat. Ten puk pořád skákal, takže jsem se ho snažil prohodit a on se tam svezl,“ popisuje.

Pro karlovarskou jedenáctku to byl navíc jubilejní stý gól v nejvyšší soutěži. Takto si jej ale podle svých slov určitě nepředstavoval. „Určitě ne (úsměv). Ani jsem nevěděl, že to je stý gól, ale určitě by bylo hezčí, kdybych to dal z toho nájezdu, který jsem měl v první třetině,“ usmívá se Kracík.

Do Karlových Varů zamířil Jaroslav Kracík na začátku října jakožto výpomoc z Litoměřic při absenci dlouhodobě zraněného Jiřího Černocha. Jak to ale se zkušeným útočníkem poté, co se Černoch vrátí do sestavy? „Vůbec nevím, jde to zápas po zápasu. Až se vrátí Jirka, tak se uvidí, jestli tu ještě budu,“ uzavírá rodák z Plzně.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz