Kozák už má jasno! Kariéru ještě nekončí, pokračuje v Chance lize

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Poruba si pojistila další oporu z uplynulé nejúspěšnější sezony v historii klubu, plácla si nakonec také se slovenským obráncem Lukášem Kozákem. Informovala o tom na svých webových stránkách.

29letý hokejista po semifinálovém vyřazení s Kladnem pro Hokej.cz přiznal, že se mu hlavou znovu honí konec kariéry. „Budu se nad tím muset zamyslet a uvidíme. Teď neumím říct, jestli budu pokračovat. Záleží na mnoha věcech, je to padesát na padesát,“ říkal.

„Hokej jako hra mě baví, chtěl bych ještě hrát, ale už je třeba se zamýšlet nad budoucností. Je třeba si vybrat, zda ze mě ještě bude v uvozovkách takové velké dítě a budu hrát hokej, nebo už budu pokračovat v nějaké jiné sféře a myslet na budoucnost,“ dodal tehdy.

Zároveň uvedl, že pokud by se rozhodl pokračovat, pak by to bylo nejspíš v porubském dresu. A tak se i stalo. Lukáš Kozák tak v Ostravě naváže na svou zdařilou sezonu 2020/21, v níž patřil k oporám týmu a za 45 zápasů zaznamenal na beka solidních 21 bodů (7+14).

„Rozhodl jsem se pokračovat jak kvůli nesplnění cíle z minulé sezony, tak kvůli tomu, že mi Ostrava vyhovuje polohou i podmínkami, které tam jsou. Zároveň jsem se super cítil s kluky a celkově v klubu,“ sděluje slovenský obránce po podpisu nové roční smlouvy.

Hinner: Věřil jsem celou dobu, že se Lukáš rozhodne pokračovat

Z jeho pokračování mají pochopitelně radost i v klubu. „Jsem moc rád. Věřil jsem celou dobu, že se Lukáš rozhodne pokračovat a že nám bude chtít pomáhat s klubovými cíli, skvěle zapadl do konceptu celé naší organizace,“ těší generálního manažera Pavla Hinnera.

Kozák je osmým bekem na tvořící se porubské soupisce. Už dřív si tamní vedení pojistilo služby Šimona Szathmáryho, Tomáše Voráčka, Dušana Žovince, Patrika Urbance a Marka Slavíka, z Kolína získalo produktivního Jakuba Husu a z Plzně bouráka Michala Houdka.

Aktuální kádr HC RT TORAX Poruba 2011

Brankáři:
Adam Brízgala, Ervins Muštukovs, Marek Slíž.

Obránci:
Jakub Husa, Šimon Szathmáry, Tomáš Voráček, Dušan Žovinec, Patrik Urbanec, Marek Slavík, Michal Houdek, Lukáš Kozák.

Útočníci:
Dominik Hrníčko, Tomáš Gřeš, Markus Korkiakoski, Petr Stloukal, Marek Špaček, Radim Toman, Petr Kanko, Jiří Brodek, Michal Hotěk, Daniel Häring, Michal Vachovec.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz