Kovář má smůlu, Boston mu smlouvu nedá. Co bude dál? Zatím neví

Foto: iihf.com

2. prosince 2018, 9:23

David Jahoda

Bojoval, co to šlo. Snad každý by mu za jeho nesmírnou snahu přál, aby nahlédl do NHL, nejlepší hokejové ligy světa. Teď jsou ale naděje útočníka Jana Kováře nejspíš v tahu. Po předčasném ukončení kontraktu s NY Islanders bojoval o flek v nabité sestavě Bostonu Bruins, nyní už ale ví, že se novým parťákem Davidů Krejčího a Pastrňáka nestane. Další možnost zabojovat o NHL už nečeká. Sám hráč to sdělil webu iSport.cz.

Na farmě v Providence bodoval, ve 12 zápasech se do statistik zapsal desetkrát (4+6). Když si ho Boston vytáhl k sobě nahoru, chvíli Jan Kovář trénoval i v centru druhého útoku. Zdálo se, že splnění snu je blízko, teď je ale vše úplně jinak.

„Trenéři se rozhodli, že budou dávat šanci mladým klukům, které mají draftované a dobře je znají z předsezonních kempů,“ nechal se Jan Kovář slyšet pro web iSport.cz

Zkušený 28letý hokejista, který se kvůli ambici zahrát si v NHL v létě vzdal svého vybudovaného místa v KHL, slýchal v zámoří i pochvaly. Nešetřil jimi například generální manažer Bruins Don Sweeney, podle informací iSport.cz byl ale proti podepsání smlouvy zejména trenér Medvědů Bruce Cassidy.

„Má prokazatelné schopnosti. Dokázal to v Providence, byl produktivní i v minulosti. Je to o tom, jestli bychom s ním byli lepší. Nebo se nám líbí to, co máme a chceme s tím, co máme, pracovat? To je ta základní otázka,“ pronesl lodivod Bostonu jen pár hodin předtím, než se o Kovářově osudu rozhodlo.

Zámořská zkušenost ho i tak těší, s další šancí nepočítá

Mistr české extraligy i KHL musí být rozmrzelý, vždyť pro to, aby si v NHL zahrál, tolik obětoval. Zapšklý ale rozhodně není. „Jsem každopádně hrozně rád, že jsem u Bruins dostal šanci. Vážím si toho,“ řekl Kovář, který se v létě upsal New Yorku Islanders, kteří s ním ale krátce po konci předsezonního kempu překvapivě rozvázali smlouvu, aniž by mu dali šanci alespoň v záložním celku. 

„Prožil jsem v Americe tři krásné měsíce, které mi můžou jenom pomoct,“ dodal Kovář, který pro vidinu zápasů v NHL zhubl i několik kilogramů. „To, že jsem změnil svůj zaběhnutý režim i životní styl, není oběť. Ale krok k lepšímu pro mě. I kdyby to tady s NHL nevyšlo, do budoucna mi to pomůže.“

„Zázraky se dějí. Ale nepočítám s tím.“

Je tedy ještě nějaká možnost, že by v zámoří mohl dostat třetí šanci? „Zázraky se dějí. Ale nepočítám s tím,“ dodal Kovář realisticky. Dle iSport.cz už se nyní chystá na návrat do Evropy. „Chci si to nechat projít trochu hlavou, co bych chtěl dál. Uvidíme,“ dodal Kovář.

Už dříve o něj projevila zájem Plzeň, určitě si ale bude moct vybírat i ze spousty jiných nabídek. Vždyť v KHL, kde během 368 zápasů nasbíral 377 bodů, patřil v posledních letech k největších hvězdám. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz