Kovář jde do Sparty! Kdo všechno z hráčů naopak končí?

Foto: zsclions.ch

30. dubna 2022, 17:07

Josef Prášek

Nový realizační tým, ale i několik informací ke kádru. Spartu posílí od nové sezony brankář Jakub Kovář a útočník Gustaf Thorell, který přichází z Plzně. Celkově končí osm hráčů.

Novou jedničkou tak bude 33letý zkušený brankář. O tomto přestupu jsme informovali už dříve, teď ho Pražané ale potvrdili. S klubem podepsal smlouvu na dva roky.

„Kuba je vynikající gólman s obrovskými zkušenostmi ze zahraničí. Domluvili jsme se již během sezony, už dříve projevil velký zájem hrát za náš klub. Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat na extraligu opravdu nadstandardního gólmana,“ komentuje sportovní ředitel Petr Ton. 

Kovář aktuálně bojuje o titul s Curychem ve švýcarské soutěži. Čeká ho sedmý zápas proti Zugu, za který hraje jeho brácha Jan.

Druhou posilou se stal bratr sparťanského forvarda Erika Thorella. I ten má kontrakt na dva ročníky. V uplynulé sezoně pomohl indiánům 24 body. Teď by si měl zahrát se svým sourozencem.

„Zapadá nám do mozaiky týmu, který chceme postavit na stávajících základech. Sám jsem poznal, jaké je to být v cizině sám. Pomůže to jak Erikovi, tak Gustafovi,“ věří Ton.

Do zahraničí odchází ale Filip Chlapík (Ambri-Piotta), brankář Matěj Machovský (Finsko) i bek Tomáš Pavelka (Lukko Rauma).

Odchod Chlapíka byl avizovaný klubem už dříve. „Věříme, že švýcarská liga pro něj nebude konečná zastávka a opět se probojuje do NHL. Rozhodně na to má. Věříme, že se jako velký sparťan do klubu ještě někdy v budoucnu vrátí.“

Končí také obránci Tomáš Dvořák, Radek Jeřábek s útočníky Tomášem Šmerhou, Genadijem Stoljarovem a Jakubem Strnadem. Šmerha i Jeřábek mají zamířit do jiných týmů v rámci Tipsport extraligy.

Dvořák se stane novou posilou Pardubic. Dostal lepší finanční nabídku, které Pražané nechtěli konkurovat. „Už v minulé sezoně jsme se shodli, že nebudeme hráče přeplácet a pouštět se do zbytečných finančních závodů," říká Ton.

„Tomášek? O Davida je logicky obrovský zájem, ale byli bychom velmi rádi, kdyby zůstal ve Spartě."

Osm odchodů je velké číslo...

Sparta ale možná udrží lídra Davida Tomáška, pro klub to je velká priorita.

„O Davida je logicky obrovský zájem, ale byli bychom velmi rádi, kdyby zůstal ve Spartě. O nové smlouvě jednáme třeba také s Danielem Přibylem a Maximem Matuškinem," líčí sportovní ředitel Sparty. 

Během dne také pražský klub oznámil, že končí celý realizační tým, který nahradí Pavel Patera a Patrik Martinec.

Odchody ze Sparty:

JménoPoziceKlub
Josef Jandač trenér -
Miloslav Hořava trenér -
Tomáš Hamara trenér -
Matěj Machovský brankář zahraniční angažmá
Tomáš Pavelka obránce Finsko
Radek Jeřábek obránce jiný extraligový klub
Tomáš Dvořák obránce HC Dynamo Pardubice
Tomáš Šmerha útočník jiný extraligový klub
Genadij Stoljarov útočník -
Jakub Strnad útočník -
Filip Chlapík útočník HC Ambri-Piotta (SUI)

zdroj tabulky: hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz