Konzultant Znarok se vrací, v Petrohradě prodáno 25 tisíc vstupenek

Foto: Sovětskij Sport

27. listopadu 2018, 16:29

Václav Jáchim

Zdálo, že jsou rozkmotřeni na život a na smrt. Oleg Znarok letos na jaře opustil pozici hlavního kouče ruské reprezentace poté, co se dostal do ostrého sporu s viceprezidentem svazu Romanem Rotenbergem. Krátce byl u národního týmu konzultantem, i když činnost v podstatě nevykonával, načež odešel úplně. Teď je ale všechno jinak, Znarok hlásí překvapivý návrat.

Ještě před několika dny či týdny se spekulovalo, že převezme Minsk nebo Dynamo Moskva, Znarok měl být ve hře také v souvislosti s lukrativním zahraničním angažmá. Nicméně bývalý trenér sborné se nyní rozhodl pro novou spolupráci s ruským svazem a přijal nabídku na pozici konzultanta národních mužstev.

„Nejde jen o první reprezentaci, Oleg se bude podílet na tréninkovém procesu a činnosti štábů všech výběrů. Tedy i těch mládežnických a ženského mužstva. Má spoustu zkušeností, je třeba jich využít. Do jeho oblasti samozřejmě spadá i sborná, ale pole působnosti bude mít širší," uvedl Roman Rotenberg.

Se Znarokem byli ještě během léta na kordy, spor se mezi nimi rozhořel po olympiádě a vyvrcholil při hádce během play off, kdy se hokejisté SKA Petrohrad nečekaně neprobili do finále Gagarinova poháru. Po hrách v Koreji prý Znarok požadoval finanční odměny pro celý realizační tým, nikoli jen pro hráče, navíc po Rotenbergovi měl chtít vyplacení osobního bonusu, který měl trenér přislíben pouze ústně.

Foto: iihf.com

Uteklo půl roku a válečná sekyra je zakopána. Alespoň navenek. „Bylo mi nabídnuto, abych se podílel na rozvoji mládežnických reprezentací, olympijského výběru i první sborné. Během dřívější práce jsem získal spoustu zkušeností, ochotně je poskytnu. A budu rád, jestli má pomoc přispěje k dobrým výsledkům," řekl Znarok na stránkách ruského svazu.

Excentrický kouč, jenž Rusům splnil sen o triumfu na olympijském hokejovém turnaji, bude úzce spolupracovat se svým bývalým asistentem Iljou Vorobjovem. Představitelé ruského hokeje už naplno žijí domácím podnikem Euro Hockey Tour, především pak střetnutím Ruska s Finskem, který v rámci turnaje Channel One Cup proběhne pod otevřeným nebem.

Duel bude hostit fotbalový stadion v Petrohradě, zájem veřejnosti je prý silný. „Na zápas, který se bude hrát 16. prosince, je aktuálně prodáno zhruba 25 tisíc vstupenek," zmínil Rotenberg. Šest dní poté se na stadionu uskuteční také utkání KHL s účastí domácího SKA: „Tam je zatím prodáno asi 20 tisíc vstupenek," doplnil Rotenberg.

Venkovní utkání bere město na Něvě s maximální vážností. „Tolik fanoušků mohlo na u nás přijít na hokej naposledy v roce 1957, při mistrovství světa v Moskvě. Tehdy se také hrálo na fotbalovém stadionu. Sovětskou sbornou vedl legendární trenér Anatolij Tarasov, 10. prosince uplyne 100 let od jeho narození. Zápas Ruska s Finskem bude věnován jeho památce," uzavřel viceprezident ruského svazu.

Foto: Michal Eger

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz