Kontroverzní video zklamalo Capitals i NHL, Kuzněcov ale trestán nebude

Den po mistrovství světa se na internetu objevilo citlivé video Jevgenije Kuzněcova. Ruský útočník sedí v hotelovém pokoji, na stole vedle něj jsou patrné dvě čáry bílého prášku a svazek dolarových bankovek. Počínáním hokejisty Washingtonu se zabývalo vedení Capitals i NHL, po uzavření vyšetřování bylo potvrzeno, že hráč vyvázne bez trestu.

Video vyvolalo velké pochybnosti. Užil Kuzněcov kokain, či snad jinou drogu? „Ne vždy máte něco společného s tím, co se děje vedle vás. Nikdy jsem neužil drogy, ani neplánuju začít. Pokud existují pochybnosti, klidně podstoupím potřebné testy,“ uvedl ruský útočník s tím, že video je z roku 2018. Vzniklo ve Vegas, když hokejisté Washingtonu vyhráli Stanley Cup.

Okolnosti zachycené na videu se staly předmětem vyšetřování ze strany Washington Capitals i NHL. „Přijali jsme od Jevgenije vysvětlení a omluvu za to, že se vystavil tak nešťastné situaci. Navzdory tomu jsme zklamaní, že se na videu objevil," uvedli v prohlášení zástupci Capitals.

O věc se zajímala rovněž NHL, k tématu se vyjádřil zástupce komisionáře Bill Daly: „V žádném případě neschvalujeme rozhodnutí, které pan Kuzněcov v onu noc udělal. Jeho výpověď je ovšem v dokonalém souladu s informacemi, které se nám podařilo shromáždit. A proto nemáme žádný důvod nijak ji zpochybňovat. Celý případ považujeme za formálně uzavřený."

Foto: foxsports.com

Jakmile se video objevilo na internetu, Kuzněcov odmítl, že by měl cokoli společného s drogami: „Přišel jsem do pokoje, ve kterém byli moji kamarádi. Když jsem viděl, co se tam děje – neznámá žena v posteli a podivná látka na stole, zavolal jsem kamarádovi. A odešel hned, jak to bylo možné,“

Po zveřejnění videa se útočník Capitals omluvil. „Chci zdůraznit, že jsem nikdy nebral drogy. Považuji ale za důležité, abych se organizaci, spoluhráčům, fanouškům a veřejnosti omluvil, že jsem se vystavil takové situaci. Je to pro mě velká lekce, ze které se poučím," doplnil Kuznecov.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz