Konečně se zadařilo! ulevili si ve Zlíně. Berani zlomili domácí bídu

Foto: David Peška, beranizlin.cz

2. prosince 2020, 14:42

Lukáš Mihal

Dlouhé zlínské čekání je u konce. Ačkoliv Berani odehráli na Zimním stadionu Luďka Čajky řadu dobrých zápasů, do duelu s Vítkovicemi získali doma pouhé dva body za vítězství po nájezdech nad Pardubicemi. Nyní tam poprvé v sezoně zapsali tříbodovou výhru. Hlavní podíl na ní nesl brankář Libor Kašík, kterému uteklo čisté konto až necelých pět minut před koncem. Vítěznou trefu si pak v závěru druhé části připsal pěknou tečí Pavel Kubiš.

„Ubojované vítězství. Ale už ten poslední zápas od nás měl parametry, které bychom si představovali, akorát to nevyšlo v závěru. Teď jsme si řekli, že to zvládneme a konečně se zadařilo,“ hodnotil první domácí tříbodovou výhru dlouholetý zlínský útočník Pavel Kubiš. „Je důležité vyhrávat doma, i když je to bez diváků, tak se každá výhra počítá. Nemáme se na co šetřit. Chceme urvat každý bod, abychom udělali play off.“

Střelecky byl ale zase aktivnější soupeř, Vítkovice nakonec zakončily zápas se 36 pokusy, ale na výhru to nestačilo, jelikož zlínskému brankáři se po delší době zadařilo. Libor Kašík si musel výrazně zvýšit sebevědomí, protože zakončil duel s 97,22% úspěšností zákroků a výrazně tak přispěl k výhře.

První dějství bylo z obou stran dost opatrné, něco se začalo dít až ve druhé periodě, kdy hned v první minutě, navíc v oslabení, ujel vítkovické defenzivě Bedřich Köhler, který díky šťastnému odrazu překonal Miroslava Svobodu, navíc skóroval ve dvou po sobě jdoucích zápasech v početní nevýhodě, což se tak často nevidí.

„Když jsem nájezd viděl, tak jsem si říkal, že jsem zbytečně moc upaloval. Proto mi klička nevyšla a nestihl jsem zasunout. Měl jsem mrknout za sebe, kde jel jenom Kuba Herman a ten by mi neublížil. Možná na mě mohl někdo ze střídačky křiknout,“ hodnotil první gól utkání Köhler, který je základním stavebním kamenem zlínské hry v oslabení. „V oslabení se cítím dobře, ale góly jsou shoda okolností.“

Díky této brance ševci začali být aktivnější, takže přece jen přišel druhý gól, který zase padl při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě, tentokrát se žlutomodří trefili v přesilovce. Tlak v útočném pásmu nakonec střelou od modré zakončil Dalibor Řezníček, přičemž se do této rány ještě šikovně vložil Pavel Kubiš, který puk tečoval mimo dosah gólmana. „Ty teče jsou zrovna o tom, že ani gólman a ani tečující neví, kam to půjde. A jsou z toho góly,“ líčil 35letý zlínský útočník.

Vítkovice se následně dlouho tlačily za vyrovnáním, avšak snížení přišlo až necelých pět minut před koncem, kdy už neměly tolik času. Zlín se navíc bránil velmi dobře a už chtěl doma konečně urvat plný bodový zisk. „Určitě neproběhla myšlenka, že jsme poslední zápas s Karlovými Vary takhle ztratili. Věděli jsme, že to chceme urvat. Řekli jsme si hlavně nepanikařit, že to zvládneme a ať bojujeme.

„Nemáme se na co šetřit. Chceme urvat každý bod, abychom udělali play off.“

Naštěstí jsme to zvládli, Vítkovice tam ani neměly nějaký větší tlak při hře bez brankáře, takže si nemyslím že by to na nás nějak padlo a báli se hrát,“ hodnotil nervydrásající závěr utkání Pavel Kubiš, který se společně se spoluhráči musel o výhru hodně dlouho třást. Nakonec to ale vyšlo a Zlín se tak posunul na desáté místo tabulky.

Berani napravili předešlou domácí porážku s Energií, kdy ztratili dvakrát dvoubrankové vedení a nakonec je soupeř dvě sekundy před koncem připravil o všechny body brankou na 5:4. „To utkání jsem měl docela dlouho v hlavě, ale to se stalo a asi je lepší to hodit na hlavu. Náš výkon byl zase podobný tomu pátečnímu, avšak s vítězným koncem,“ uzavřel zlínský forvard, který si připsal třetí gól v sezoně.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz