Konečně jsme třetí třetinu odehráli aktivně, vidí klíč k úspěchu kladenský útočník Jiří Kuchler

Kladno se po pěti týdnech dočkalo tříbodové výhry, na kterou čekalo plných deset zápasů. Naposledy takto uspělo 3. prosince proti pražské Slavii. Proti oslabenému, ale houževnatému Litvínovu se v dresu Rytířů letos poprvé prosadil útočník Eberle, gólman Chábera si připsal 31 úspěšných zákroků.

Diváky nadchla především hokejová paráda Jiřího Kuchlera, který na sklonku druhé třetiny prošel kolem beka Matěje Stříteského až před gólmana Vervy, kde pak efektní zadovkou přichystal luxusní pozici pro střelce Petra Tenkráta. Na konci listopadu byl sice poslán na tři zápasy do prvoligového Berouna, brzy byl ale povolán zpět a v současné době zažívá šestatřicetiletý Jiří Kuchler celkem plodné hokejové období. V minulém kole vstřelil například jedinou branku Kladna v Karlových Varech, krátce před tím dal dva góly pražské Spartě.

Konečně zápas za tři body, už to bylo asi dlouhé čekání, že?
"Bylo hodně dlouhé. Nehráli jsme špatně, ale často nám nevyšla třetí třetina, přestávali jsme hrát a neútočili. Tentokrát to sice občas také tak vypadalo, ale vůlí jsme to asi konečně zlomili."

Téměř dvě třetiny jste útočili prakticky do plných, bylo to hodně o trpělivosti?
"Bylo to hodně vyrovnané utkání, hodně osobních soubojů, bruslilo se. Dříve hrával Litvínov spíš technický hokej, teď ale k tomu přidali i tvrdost. Bylo to těžké, v závěru jsme vzadu opět občas trochu zmatkovali. Ale hráli k tomu i dopředu a zvládli to."

Zdobí vás pěkný šlic pod nosem, to je památka po Černého vysoké holi z první třetiny?
"No jo. Asi se těm protihráčům nějak nelíbím, nebo nevím proč. Ale to se stane."

Kde se ve vás vzala ta paráda před prvním gólem?
"Měl jsem předtím několik střel, kdy jsem šel pokaždé do forhendu. Tak jsem si řekl, že zkusím přibrzdit. A jak jsem se už dostával do bekhendu, tak jsem věděl, že tam Petr Tenkrát je. Nejdřív jsem si myslel, že to vystřelím sám, ale gólman se tam výborně přesunul. Tak už jsem si řekl, že je to špatné a zkusil dát na Tenkyho s tím, že je přebruslí. A nakonec to vypadalo takhle pěkně. Samozřejmě, že taková akce potěší, ale my už potřebovali hlavně vyhrát."

Litvínovu chybělo dost důležitých hráčů včetně gólmanské jedničky Francouze. Byl to zápas, před kterým jste si řekli: "Kdy, když ne dnes"?
"To ani ne. Nehráli jsme špatně ani předchozí zápasy, ale pravda, za tři body to dlouho nebylo. Ale proti Litvínovu se to povedlo, musíme to ale potvrdit v dalších zápasech."

Závěrečnou část jste odehráli podstatně aktivněji, než v posledních zápasech. Byl to ten důvod úspěchu?
"Myslím, že ano. I když chvílemi jsme také zbytečně zalezli. Ale když takto vedeme, musíme hrát stále aktivně a dostávat soupeře pod tlak. Jakmile budeme jen čekat, co s námi provedou, tak to nedopadne dobře. Trošičku jsme to změnili a hned to přineslo ovoce."

Hrál jste ve formaci s novou posilou, Markem Zagrapanem. Co na něj říkáte?
"Hrál výborně. Překvapilo mě, jak byl dobrý na buly, silný na puku, výborně bruslí. Jednoduše skvělé."

Navíc Jan Chábera vychytal nulu a poprvé se letos trefil i Jan Eberle, to jsou asi také pozitiva dnešního večera.
"Honza Chábera nás hodně podržel, bez něj bychom to asi neurvali. Měl dost nebezpečných zákroků. A ohledně Eberleho, asi tam teď v šatně na něj nějaké ty vtípky probíhají. Ale ty tři body jsou důležité, je jedno, kdo to dá."

Nicméně na týmy před vámi máte stále ztrátu deseti bodů, ten pohled na tabulku asi moc nepřidá.
"Radši se na to ani nechci dívat. Ale tím se nemůžeme zabývat. Ono je to klišé, ale my musíme jít zápas od zápasu a k tomu také tak přistoupit. Třeba chytneme šňůru třech nebo čtyřech zápasů a soupeři naopak, co my víme. Je ještě dlouhá doba, stát se může cokoli. Ztraceného není nic."

V neděli vás čeká doma Brno, to bude asi větší oříšek, že?
"Nevím, jestli větší, ale očekávám to hodně podobné. Oni mají také výborný tým, ale pro nás je to už jedno, kdo proti nám nastoupí, musíme makat proti všem."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz