Konec spekulací: Straka zůstává v Motoru, Erat a Dolníček v Třebíči

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Josef Straka, s 54 body nejproduktivnější hráč Motoru v uplynulém ročníku WSM Ligy, podepsal v Českých Budějovicích nový kontrakt. S tím, že zapracuje na kondici. „Shodli jsme se, že abychom uspěli v těch nejdůležitějších fázích sezony, je nutné, aby na ní Josef zapracoval. Podle toho byly také nastaveny podmínky smlouvy, která je na rok s možností opce," uvedl pro oficiální klubové stránky generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Tomáš Nouza podepsal smlouvu krátce po skončení sezony, jednání s jeho parťákem z předcházejících dvou ročníků se ale protáhlo. Dokonce se debatovalo o Strakově možném odchodu, nejčastěji ve spojitosti s Kladnem. Osmatřicetiletý centr však zůstává na jihu Čech. „Jsme moc rádi, jeho přínos pro náš tým je stále obrovský. Věříme, že při naplnění všeho, na čem jsme se dohodli, bude lídrem i v těch zlomových okamžicích, které před námi v příští sezoně budou," uvedl Bednařík pro hcmotor.cz.

Z výsledku jednání má radost i kapitán Straka. „Odcházet odněkud, kde je takhle fantastická atmosféra a kde jsou ty nejvyšší ambice, to by nedávalo žádný smysl. Jsem ohromně rád, že můžeme dál pracovat na cíli, který jsme si před sebe postavili a který našim neuvěřitelným fanouškům dlužíme."

Smlouvy na příští sezonu mají krom Straky a zmíněného Nouzy také brankáři Bláha, Gába i Kváča. Z obránců pak Pýcha, Vráblík, Zíb, Žovinec, Suchánek, Mucha a mezi útočníky Guman, Heřman, Chovan, Marek, Škoda, Žálčík, Kuchejda, Prokeš, Rob, Pajič a Babka. S jistotou odchází Michal Švihálek a Lukáš Bohunický. Ke vzájemné shodě nedospěla jednání s Lukášem Křížem.

Posily se rýsují, jihočeský patriot Václav Nedorost mezi nimi ale nebude. Rozhodl se zůstat v zahraničí a podepsal Slovanu Bratislava. Nevypadá to ani na návrat čerstvého šampiona EBEL Zdeňka Kutláka, jak nastínil Bednařík v nedávném rozhovoru pro hokej.cz.

Motor by měl brzy odhalit složení nového realizačního týmu. Kandidát, s nímž je vedení předběžně domluveno, je však stále smluvně vázán u současného zaměstnavatele.

„Odcházet odněkud, kde je takhle fantastická atmosféra a kde jsou ty nejvyšší ambice, to by nedávalo žádný smysl."

Opory, pomineme-li Rostislava Malenu, který ukončil kariéru, udržela i Horácká Slavia. Jednoleté smlouvy podepsali členové elitní útočné formace David Dolníček a Roman Erat. Druhý jmenovaný se v sezoně potýkal se zdravotními problémy, pokračování jeho bohaté kariéry tak bylo ohrožené. Nakonec vše dopadlo dobře. „Zdravotně jsem v pořádku, to pro mě bylo při rozhodování nejdůležitější," uvedl Erat pro hstrebic.cz.

Radostných zpráv se dočkali také fanoušci Prostějova. V klubu bude pokračovat bojovník Martin Novák. Dalším jistým jménem na soupisce Jestřábů je perspektivní útočník Vojtěch Augustin. „Z tréninku víme, že má skvělé individuální schopnosti. Doufám, že se zdravě popere o místo v sestavě a přenese věci, ve kterých vyniká v tréninku, do zápasu," řekl pro lhkjestrabi.cz sportovní manažer Prostějova Jiří Vykoukal.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz