Kometa získala od Znojma licenci na druhou ligu! Jaké má plány?

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Hokejisté Znojma se vrací do mezinárodní Bet-at-home ICE Hockey League, dřívější EBEL. Co bude s druholigovou licencí? ptali se fanoušci. Teď je jasno. Právo účasti ve třetí nejvyšší tuzemské soutěži získala od Orlů brněnská Kometa. Jaké má plány?

Znojemský klub o tom informoval na svém webu. Jihomoravané "využili" druholigovou licenci vzhledem ke koronavirové pandemii pouze k pěti soutěžním utkáním. Ve všech pěti zápasech zvítězili, ale teď je tato etapa znojemského hokeje minulostí.

Orli se v ročníku 2021/22 opět představí na mezinárodní scéně v Bet-at-home ICE Hockey League, kde bude jediným českým klubem v konkurenci čtrnácti mužstev z Itálie, Maďarska, Rakouska, Slovenska a Slovinska. 

„Je určitě dobře, že soutěž zůstane na jižní Moravě. Mít tu extraligu, výhledově Chance ligu, druhou ligu a díky nám taky mezinárodní soutěž je podle mého názoru výborné. Tím se žádný jiný region pochlubit nemůže,“ těší prezidenta znojemského klubu Pavla Oheru.

Jak už naznačuje šéf Orlů, Kometa má s druholigovou licencí jasné plány. „S Pavlem Oherou ze Znojma už jsme se v podstatě domluvili. Licence na druhou ligu se přesouvá pod Kometu. Znojmo by hrálo bývalou EBEL, do které se chce vrátit, a my bychom pod hlavičkou Komety hráli druhou ligu s cílem dostat na jižní Moravu ve střednědobém horizontu tří let první ligu,“ odkrývá majitel Komety Libor Zábranský na stránkách brněnského klubu.

„Považuji to za velmi důležité. Vychováváme totiž spoustu kluků, a pokud jsou na hraně, třeba ve čtvrté pětce Třebíče, nebo kdekoliv jinde, je logické, že kluby upřednostní spíš své odchovance. Nechci říct, že se bude jednat o jakousi farmu, spíš bych to viděl na mezičlánek mezi juniorkou a extraligou. To je můj plán,“ pokračuje.

„Další souvislost vidím s plánovanou výstavbou nové multifunkční areny na výstavišti. Z tohoto ohledu musíme myslet na vnitřní náplň naší stávající DRFG areny. Brno je hokejové město a první liga by nám určitě zvedla návštěvnost, sledovanost, a hlavně pomůže v růstu mladým hráčům,“ má jasno Zábranský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz