<

Kometa zabrala a slaví první skalp Ocelářů. Ve finále je vyrovnáno

Foto: Lenka Rybaříková, hcocelari.cz

První finále rozhodli domácí Oceláři aktivním hokejem a důslednější koncovkou, odveta ovšem patřila Kometě. Obhájci titulu předvedli mnohem pozornější hokej, v první třetině je poslal do vedení Jan Hruška, který posléze náskok navýšil. Domácím dal naději Polanský, ovšem po druhé přestávce trefil Zaťovič a Brňané si pak cestu k první finálové výhře pohlídali, ačkoli v závěru ještě snížil Polanský. Série je na zápasy srovnaná 1:1, třetí bitva se hraje na ledě Komety ve středu 17. dubna od 17:20 hodin.

V porovnání se sobotním utkáním zůstaly téměř beze změn obě sestavy, pouze v té brněnské se objevil útočník Luboš Horký, jenž ve čtvrté formaci nahradil Tomáše Vondráčka. Hokejisté Třince nevstoupili do zápasu tak aktivně jako den předtím, první třetina nabídla vyrovnaný hokej. Ovšem do vedení šli hosté. V sedmé minutě vystřelil od levého mantinelu Jan Hruška, kotouč nešťastně tečoval obránce Jakub Matyáš brankář Šimon Hrubec už nestihl reagovat.

Po přestávce přidala Kometa druhý gól, a znovu to byl Jan hruška. Hosté zachytili puk letící z obranného pásma Třince, na Hrubce ho okamžitě napálil Jakub Krejčí a Hruška před bránou pohotově tečoval. Ovšem Oceláře to nesrazilo, se soupeřem drželi krok v počtu střel i v osobních soubojích. V čase 35:01 se Varaďova armáda poprvé radovala. Parádní nahrávkou se uvedl Lukáš Krajíček, který poslal kotouč přímo na hokejku Jiřímu Polanskému a Čiliak byl bezmocný. Záhy byl blízko dalšímu úspěchu Jakub Matyáš, nicméně v dobré pozici netrefil.

Slibnou možnost měl na opačné straně Radim Zohorna, před koncem prostředního dějství hrozil ještě Jiří Polanský, resp. teč od brusle Michala Barinka. Ale brankář Komety byl pozorný. Ve třetí třetině hosté odolávali atakům domácích, ale závěr byl nakonec dramatický. V 57. minutě rozhodčí vyloučili Čermáka a Oceláři po čtyřech vteřinách přesilovky snížili, podruhé v utkání skóroval Jiří Polanský. Víc už ale Třinec nestihl, byť těsně před koncem měl ještě možnost Chmielewski. Výhru brala Kometa a stav finálové série vyrovnala na 1:1. Třetí bitvu hostí Brno ve středu 18. dubna od 17:20 hodin.

Václav Varaďa (trenér Třinec): "Utekl nám začátek. Inkasovali jsme smolný vlastní gól z ničeho a následně jsme si vytvořili parádní příležitosti, které neskončily brankou. Myslím, že po snížení ve druhé třetině jsme zase chytli vítr do plachet a hráli velmi dobře. Ve třetí třetině jsme bušili stále do plných, a i když se nám podařilo snížit na jeden gól, přes velkou snahu a nasazení hráčů jsme ten třetí gól nedali. Kluci se dnes vydali, ale nebyla tam lehkost a šmrnc, který nás provázel v prvním utkání."

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): "Po sobotní facce jsme dnes byli mnohem koncentrovanější. Vrátili jsme se ke hře, kterou jsme praktikovali jak ve čtvrtfinále, tak v semifinále. Šli jsme do vedení, což pro nás bylo velmi důležité, a nesmírnou bojovností a kázní jsme zápas dovedli do vítězného konce, za což jsme moc rádi."

Sestřih 2. finále Generali play off

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC KOMETA BRNO 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) 

Branky a nahrávky: 36. Polanský (Krajíček, Svačina), 57. Polanský (Cienciala, Krajíček) – 7. Hruška (Krejčík, Gulaši), 24. Hruška (Krejčík, M. Erat), 41. Zaťovič (Holík)
Rozhodčí: Hodek, Hradil – Lederer, Tošenovjan.
Vyloučení: 4:7, navíc Chmielewski (Třinec) na 5 minut a do konce utkání, Gulaši (Kometa) na 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 23:21.
Diváci: 5200 (vyprodáno)
Nejlepší hráči: Lukáš Krajíček – Jan Hruška.
Stav série: 1:1.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – M. Doudera, Krajíček, Matyáš, D. Musil, Kovář, Linhart – Petružálek, Cienciala, Rákos – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.
HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec – M. Erat, Hruška, R. Zohorna – Haščák, Holík, Zaťovič – H. Zohorna, Nečas, Mallet – Vincour, Čermák, Horký – Vondráček. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Horáček.

Další program finále Generali play off TELH

Středa 18. dubna – 3. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Čtvrtek 19. dubna – 4. zápas:
17:20 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Neděle 22. dubna – 5. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno (ČT sport)

Úterý 24. dubna – případný 6. zápas:
17:00 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

Čtvrtek 26. dubna – případný 7. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz