Kometa vyhrála i bez Horkého. Jsem rád, že nová lajna rozhodla, chválí Pešout

Martin Pešout na střídačce. | Foto: Jan Kodeš, hc-kometa.cz

29. října 2022, 9:13

Lukáš Zrotal

Brněnská jízda stále nekončí. Kometa tentokrát před domácím publikem srazila Motor a přidala devátou výhru z posledních deseti zápasů. Českobudějovickým nepovolila ani jeden gól, brankář Dominik Furch mohl slavit čisté konto. „Jsme rádi za prodloužení série a za domácí vítězství,“ neskrýval po utkání spokojenost trenér Martin Pešout.

Kometa se na domácí půdě ukázala po deseti dnech. Mezitím vyrazili Brňané na trip do Čech, ze kterého přivezli pět bodů.

„Byli jsme natěšení, protože jsme dlouho doma nehráli.  Jsme na vítězné vlně, hráči se v první třetině za podpory diváků vybičovali k výbornému výkonu,“ ocenil svoje svěřence i fanoušky brněnský kouč. Do Winning Group areny zavítalo přes 7200 diváků, dosud nejvyšší brněnská návštěva sezony.

Kometa si v první části vypracovala řadu šancí a po zásazích Koblížka a Zaťoviče šla do dvougólového vedení. Ve druhé třetině přidal třetí gól domácího celku Flek a stanovali tak konečné skóre.

Vítězství 3:0 vypadá jednoznačně, Pešout ale upozornil, že nešlo o nic jednoduchého: „Kdo zápas viděl, musí uznat, že jsme museli makat do poslední minuty. Motor nám hodně zatápěl, ale díky Furchovi jsme to zvládli,“ pochválil gólmana, který se může radovat z první vychytané nuly v dresu Komety.

„Kdo zápas viděl, musí uznat, že jsme museli makat do poslední minuty.“

Brňané do zápasu nastoupili bez svého nejlepšího střelce Luboše Horkého, který si odpykává třízápasovou stopku za faul na karlovarského Martina Rohana. Brněnský trenér tak musel přeházet útočníky v lajnách, povedlo se mu to však náramně.

Do prvního útoku se k Flekovi a Holíkovi posunul Radek Koblížek, nová elitní letka Komety zajistila dva góly, Petr Holík asistoval dokonce na všechny tři branky modrobílé družiny.

„Komplikace to samozřejmě byla, ale hráč může chybět i kvůli zranění nebo nemoci. Vzali jsme to tak, že si alespoň můžeme vyzkoušet jiné vazby. Případně i pro play off ‒ víte, jak to je, hráči ubývají každým zápasem,“ snažil se Pešout najít na Horkého absenci nějaké pozitivum.

Brněnský trenér si ale může mnout ruce ‒ evidentně se v útoku může spolehnout na mnoho variant. „Jsem rád, že nově složená lajna rozhodla,“ dodal.

Poprvé od 30. září se mohla Kometa radovat z výhry o více než jednu branku. „Těch předchozích pět vítězství jsme si krutě vybojovali, skvělý výkon předvedli brankáři. Vždycky to bylo o gól, už jsme si jednu větší výhru zasloužili,“ zhodnotil Pešout.

„Vzali jsme to tak, že si alespoň můžeme vyzkoušet jiné vazby.“

Motor na brněnském ledě jednu branku dal, zásah mladíka Tomáše Chlubny ale sudí po úspěšné trenérské výzvě Brna odvolali.

„Trenér brankářů (Jan Švaříček, pozn. red.) nám při zápasech pomáhá u videa. Hned volal, že by tam při přechodu modré čáry měla být přihrávka rukou. My na střídačce jsme si toho samozřejmě v zápalu hry nevšimli, pod střídačkou to ani vidět není. Jsme rádi, že nám to zafungovalo,“ pochválil hlavní trenér svoje kolegy.

Foto: Jan Kodeš, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz