Kometa si pojistila progresivního útočníka, Horký uzavřel novou smlouvu

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

12. prosince 2020, 15:57

Václav Jáchim

Postupně se zařadil ke stálým členům sestavy Komety, teď má Luboš Horký jistotu, že to bude platit i nadále. Progresivní útočník uzavřel s vedením Brňanů novou smlouvu, klub o tom informuje na svých stránkách.

Obě strany se dohodly na prodloužení spolupráce, která po skončení aktuálního ročníku potrvá ještě dvě následující sezony. Tedy do jara 2023. Horký si o nabídku řekl výborným pohybem, nasazením či rychlostí, v budoucnu by měl mít v týmu ještě výraznější roli.

Třiadvacetiletý rodák ze Znojma se do prvního týmu Komety prosadil už během sezony 2016-17, kdy sehrál dvě extraligová utkání. Později získával u trenérů stále větší důvěru, závěr ročníku 2018-19 strávil v Pardubicích, kde hrál výborně. Zejména jeho bilance v baráži se líbila: Horký si ve 12 utkáních připsal 11 bodů a Dynamu vydatně pomohl k záchraně.

✍️ Důležitý podpis a velký příslib do budoucnosti. Spojení Komety a Luboše Horkého bude pokračovat ještě minimálně další dvě sezony po aktuálním extraligovém ročníku❗#společně

Zveřejnil(a) HC Kometa Brno dne Pátek 11. prosince 2020

Po návratu do Komety se zařadil ke stálicím ofenzivy týmu, v letošní sezoně dosud nastoupil k 18 utkáním, vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. V nejvyšší soutěži má aktuálně na kontě 136 startů s bilancí 20 gólů a stejného počtu nahrávek.

Že jde výkonnostně nahoru, potvrdila mimo jiné skutečnost, že se Luboš Horky objevil mezi náhradníky české reprezentace pro blížící se turnaj Channel One Cup v Moskvě. Za národní tým dosud nikdy nenastoupil, v minulosti nehrál ani za žádné mládežnické výběry.

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz