Kolín na úvod nečekaně padl, Tábor urval výhru. Vrchlabí vynulovalo Vlky

Foto: René Rámiš, hokejzr.cz

3. března 2016, 22:03

Tomáš Nejedlo

Ve druholigové skupině Západ odstartovaly čtvrtfinálové vyřazovací boje. A hned v úvodním utkání došlo k velkému překvapení na kolínském ledě. Lídr základní části totiž prohrál v domácím prostředí se Žďárem nad Sázavou, který tak prokázal dobrou herní pohodu z rozhodujícího duelu předkola v Nymburce. Svůj stadion uhájilo Vrchlabí, když Jablonci nepovolilo skórovat a po výhře 3:0 si připsalo první bod v sérii. Na svém ledě uspěl i Tábor, s Bruslaři z Havlíčkova Brodu to ale byla těžká řehole a Kohouti urvali vítězství v nájezdech. A nakonec pražská Kobra, která zaskočila Klatovy těsnou výhrou 3:2.

Skupin Západ – čtvrtfinále

Favorizovaní Kozlové doma překvapivě podlehli Žďáru

Kdo viděl perfektní žďárský výkon ve třetím rozhodujícím utkání předkola v Nymburce, ten se pak určitě nebude podivovat nad tím, že Plameny si vyšláply v prvním čtvrtfinálovém zápase na lídra základní části z Kolína. A to dokonce na jeho ledě! Vše bylo zcela jistě podpořeno jistým výkonem brankáře Blažíčka, který má prvoligové zkušenosti z Benátek nad Jizerou a zachytal si také za Nové Zámky v mezinárodní MOL Lize. Ten téměř vynuloval kolínské střelce, neboť jej překonal jen zkušený Malý. Žďár díky trefám svých opor Kaňky a Štěpánka odvezl od Labe první důležitý bod v sérii.

SC Kolín – SKLH Žďár nad Sázavou 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Malý (Kadlec, Suchý) – 16. Kaňka, 19. Štěpánek (Kaňka). Stav série: 0:1.

Bruslaři Táboru zle zatopili, výhru zachránil kapitán Matušík

Havlíčkův Brod se na ledě papírového favorita v prvním čtvrtfinálovém zápase představil bez bázně a hany a šel také záhy do vedení, když gólový účet načal kanonýr Lukáš Endál. Jihočeši však přispěchali s brzkou odpovědí, Marek Vaniš srovnal. Ještě do pauzy však hosté opět hnuli ukazatelem skóre, to se trefil ruský forvard Jevgenij Kondratěv. Podobný scénář měla i druhá část. Na Klímovo vyrovnání reagoval druhou trefou Lukáš Endál a Kohouti měli opět o čem přemýšlet. Z pomyslného bahna Tábor vytáhl až Jakub Matušík, který v poslední dvacetiminutovce vyrovnal a po nerozhodném výsledku oběma proměněnými nájezdy ovládl i tuto disciplínu, a zařídil tak domácím barvám první bod v sérii.

Hockey Club Tábor – BK Havlíčkův Brod 4:3 po nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Vaniš (Havran), 27. Klíma (Seidl), 50. Matušík, rozhodující nájezd Matušík – 9. Endál (Třetina, Ludvík), 15. Kondratěv (Vlasov), 38. Endál. Stav série: 1:0.

Jelínek nedovolil Vlkům skórovat, Jablonec tak v Krakonošově prohrál

Zápas dvou nedalekých týmů, který by se dal nazvat i jako derby se hrál ve vrchlabské DD Elektromont aréně. Postavili se proti sobě dva gólmani, kteří se dobře znají ze společného působení v prvoligových Benátkách. Pro vrchlabského Jakuba Jelínka bylo navíc utkání pikantní tím, že v dresu Vlků ještě nedávno působil. Nakonec to byl on, kdo zastínil svůj protějšek – zkušeného Jiřího Stejskala. Na úvodní gól se čekalo až do 35. minuty, kdy Stejskalovo kouzlo odčaroval obránce Jandejsek. Defenzivní bitvu, které kralovali gólmani, rozhodli horalé v závěrečných minutách. Uklidňující druhý gól přidal Procházka a výhru Krakonošů 3:0 pojistil Matějka. Více jak dvanáct stovek diváků tak vidělo úvodní vrchlabskou výhru.

HC Stadion Vrchlabí – HC Vlci Jablonec nad Nisou 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. Jandejsek (Urban), 54. Procházka (Urban, Jebavý), 57. Matějka (Urban, Šimoníček). Stav série: 1:0.

Klatovy neudržely dvoubrankový náskok a doma s Kobrou padly

První třetina čtvrtfinálové série Klatov s Kobrou Praha se nesla ve znamení domácího celku. V úvodu jako první Bílka překonal Kubík a ve druhé polovině první části upravil v přečíslení na 2:0 Michel. Jenže domácí příznivci v tu dobu jistě nečekali, že to ze strany jejich hráčů je z gólového pohledu vše. A iniciativu převzali Pražané. Ještě do poloviny duelu totiž bylo srovnáno. Hanták nejprve snížil a Borovanský poté svým gólem přispěl k remíze. Rozhodnutí v tomto špílu přinesla 47. minuta a gól hostujícího Nováka, který se později ukázal vítězným. Možná trochu překvapivě se tak první výhra v této sérii stěhovala do Prahy a v sobotu na Braníku tak bude mít druhý zápas o náboj více.

SHC Klatovy – HC Kobra Praha 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Kubík (Beneš), 18. Michel (Holý) – 26. Hanták (Škop, Vlach), 29. Borovanský (Strnad), 47. Novák (Jakeš, Antončík). Stav série: 0:1.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz