Kolář o povinném prodloužení: Je to trošku zvláštní, ale snad to pomůže

Foto: Karel Švec, Český hokej

Když plzeňští junioři vyrazili minulý týden do Kladna, odvezli si čtyři body za plnou výhru nad Rytíři. Hlavní hvězda indiánů Kristián Kolář vychytal čisté konto a navrch si připsal asistenci v power-play, čímž pomohl k definitivnímu rozhodnutí základní hrací doby.

Utkání v Kladně mezi tamními Rytíři a Škodovkou bylo dlouho bez branek. Udeřit mohli první domácí, jenomže nabídnuté početní výhody nevyužili. „Byl to docela těžký zápas, protože nás ve druhé třetině dost tlačili a přehrávali. Nejhorší to bylo při našem oslabení, když Ondřej Bláha z Kladna tečoval střelu do tyčky, od které se puk naštěstí odrazil pode mě,“ oddychl si.

„Do třetí třetiny jsme se vrátili v dobrém světle, přestříleli jsme je a k ničemu je nepustili,“ říká Kolář. Úvodní gól si mohl ve 48. minutě připsat v nařízeném trestním střílení Jan Matiášek, jenž však první nabídkou pohrdl, ale o dvě minuty později už nezaváhal. Za několik okamžiků navázal na svého spoluhráče střelec Petr Eret, jenž stanovil skóre na 0:2.

Přibližně tři minuty před koncem zkoušeli Rytíři výhodu bez gólmana, což se jim nevyplatilo. „V jejich power-play se hned po buly dostal puk na jejich obránce, který vystřelil. Já jsem puk vyrazil hokejkou do strany, kde ho sebral náš hráč, vyjel za modrou čáru a přehodil obránce do prázdné branky,“ popsal Kolář svou asistenci na třetí branku Škody.

Ve zbytku hrací doby se Rytíři neprosadili stejně jako v nadstavbovém prodloužení, ve kterém rozhodl o čtvrtém body pro Plzeň forvard Petr Eret druhou brankou v utkání. „Nula chutnala výborně jako každá,“ culí se rodák z Písku.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Kristián Kolář odchytal zatím všechny čtyři zápasy indiánů a připsal si 139 zákroků s úspěšností nad 95 procent. „Zatím se daří, tak doufám, že to takhle půjde i dál,“ přeje si. Stojí tak za jedenácti body svého celku, který bude o víkendu hájit první místo ve skupině A. „Bude to hodně náročné. Ve stylu, kdy se hraje o čtyři body, stačí jednou nebo dvakrát prohrát a můžeme být rázem třetí nebo čtvrtí,“ uvědomuje si.

Přesto vnímá nadstavbu jako dobrý krok pro národní týmy. „Je to trošku zvláštní. Když vedeme a udržíme na konci tlak soupeře, mohli bychom si ulevit, ale takhle ne, musíme dál hrát,“ uvádí Kolář. „Vnímám to pozitivně a doufám, že to pomůže. Jak řekl pan Lener, na mezinárodní úrovni prodloužení nevyhráváme,“ pokračuje milevský odchovanec.

Za dobrým začátkem Koláře nestojí povedená letní část ročníku, ale právě naopak. „Příprava nebyla úplně nejlepší, měl jsem i nepovedené zápasy. Řekl jsem si, že to musím hodit za hlavu, že to byla jenom příprava. Věděl jsem, že musím jít do ligy s čistou hlavou, což se docela povedlo,“ libuje si a dodává, „trošku jsem si v přípravě vybral smůlu.“

Osmnáctiletý brankář si v minulém roce odbyl seniorskou premiéru v dresu Klatov, kde by se mohl představit i letos. „Do Klatov mám vyřízené střídavě starty, takže doufám, že se tam na nějaký zápas podívám,“ přeje si, ale domnívá se, že mezi druhou ligou dospělých a juniorskou extraligou není velký rozdíl. „Všeobecně mi přijde, že druhá liga je bez obran. Stejně je to i v juniorce, protože hodně hráčů z juniorky hraje i druhou ligu,“ uzavírá Kristián Kolář.

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz