Köhler o faulu na Výborného: Mrzí mě to, trochu jsem to přehnal

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Na tenhle okamžik nebude vzpomínat v dobrém. Ostatně to na něm bylo vidět už ve chvíli, kdy po zápase přistupoval před novináře. Bedřich Köhler v prvním čtvrtfinále fauloval kolenem Davida Výborného, hrající legendu českého hokeje vyřadil ze hry a dost možná jí i ukončil kariéru...

Jednatřicetiletý hradecký útočník měl dost času, aby mohl o svém zákroku přemýšlet. Ve 27. minutě, kdy Výborného trefil, pro něj totiž zápas také skončil. „Můžu k sobě říct, že jsem to asi trochu přehnal. Neviděl jsem ten zákrok, pořádně nevím, jak se to semlelo. Možná chybělo v té situaci trochu víc hlavy,“ litoval Köhler po utkání.

Na Výborného se evidentně nerozjel s cílem trefit ho na koleno, původně mu šel spíš na tělo. Vypadalo to na nešťastnou souhru okolností. „Určitě jsem nechtěl faulovat. Člověk pak už v poslední chvíli ten pohyb nezmění.“ Svého kapitána chtěl okamžitě pomstít boleslavský útočník Tomáš Urban, který zezadu Köhlera sekl. „V tu chvíli to bylo asi očekávané,“ uznal Köhler k reakci soupeře.

Výborný měl v úterý zamířit na magnetickou resonanci, až potom se uvidí, zda bude moci pokračovat. Ránu dostal do levého kolene, které už z minulých sezon nebylo v pořádku. Pokud by musel z play off odstoupit, velmi pravděpodobně by to pro něj znamenalo i konec kariéry, kterou plánoval po sezoně uzavřít. A to by nebyla dobrá zpráva ani pro hráče, který by se o to „postaral“.

„Člověk nemyslí na to, že na ledě hraje proti tomu nebo tomu,“ reagoval Köhler. „Není mi lhostejné, že jsem někoho zranil. Pořád je to hokej a měli bychom myslet na to, že po utkání se chceme zdraví vrátit domů, za dětmi, za rodinami. Mrzí mě to. Ale už to nevrátím.“

Hradecký útočník dobře věděl, že zákrok bude zkoumat i disciplinární komise. Před play off už týmu dva zápasy chyběl Tomáš Mertl, i teď visí ve vzduchu hrozba podobného trestu. „Lhal bych, kdybych řekl, že na to nemyslím. Vážně jsem tam nešel s tím, že bych chtěl někoho zranit. Letos jsem měl pár dvouminutových trestů.“ Přesněji pouhých sedm během 46 kol. „Počkáme, jak to vyřeší příslušní lidé. Podle toho se budeme řídit,“ doplnil.

Červený hodil vozemboucha! Kulturní vložka pro diváky, smál se

Absence tahouna a kapitána by zároveň mohla Boleslav hodně poznamenat pro zbytek čtvrtfinálové série, ve které teď prohrává. Na její hře to už v pondělí bylo dost znát. Není divu, když jí kromě Výborného vypadl ze sestavy i potrestaný Urban, tedy další útočník prvních dvou formací. „Víme o tom, že Výborný je skvělý hráč. Ale Mladá Boleslav není jen o něm, mají plno výborných hráčů. Musíme si dát pozor na každého,“ upozorňoval Rudolf Červený.

Právě jeho gól po 49 sekundách domácí hodně nakopl. A přitom jenom o chvíli dřív, při nástupu z kabin na led, hodil parádního „vozemboucha“! „Já myslel, že si toho nikdo nevšiml. Ale jak vidím, tak jo,“ smál se a vysvětloval.

„Máme to daleko na led, takže plno z nás nosí chrániče, abychom si neztupili brusle. Jeden jsem si sundal a myslel jsem, že druhý taky. Ale on mi na půlce zůstal. Jak je v tunelu hrozná tma, tak vůbec není vidět na nohy. Skočil jsem tam, vzal jsem s sebou tu gumu a při druhém kroku jsem uklouzl znova. Tak koukám, že je něco špatně. Kulturní vložka pro diváky,“ červenal se Červený, jehož sebevědomí ale tenhle moment očividně nepoznamenal. „Všichni kluci se mi hned vysmáli. Takže jsem musel přidat hned na začátku. Rychlejší gól jsem asi nedal,“ okomentoval bleskovou trefu.

Mountfield se mohl po vítězství 5:2 uklidnit, důležitý vstup do play off zvládl. Že se nespoléhal na žádné vyčkávání, o tom svědčí i střelecký poměr první třetiny – 22:6! Něco podobného zažil z opačné strany právě v Boleslavi, ale na jeho poměry jde o věc nevídanou. „Myslím, že ten aktivní hokej se musel všem líbit. Byla skvělá atmosféra a plný zimák, i výkon tomu odpovídal. Kdo to viděl, snad pozve i další kamarády, a doufám, že bude vyprodáno,“ dodal Červený k úterní odvetě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz