Knotek v Hradci zářil, šrámy si s Kýhosem vyříkal: Zůstane to mezi námi

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

30. listopadu 2017, 12:19

Martin Voltr

Ještě na jaře válel v barvách Mountfieldu, teď se Tomáš Knotek – už podruhé – vrátil na hradecký stadion. A hrálo se mu „jako doma“! Zápas mu evidentně sedl, díky jeho dvěma gólům se Bruslaři dlouho drželi naděje na body, leč nakonec žádné nevytěžili.

Skoro to vypadalo, jako by na tenhle zápas čekal. Letos zatím pomohl Boleslavi jen pěti body, dvoubodový večer prožil už na Spartě, ale právě v Hradci ukázal nejpovedenější představení od změny dresu. „Nebudu lhát, že bych tady nechtěl dát góla. Vždycky když hrajete proti bývalým spoluhráčům, tak to potěší,“ říká Knotek.

Nedávno přitom tři týdny v sestavě chyběl. „Po těch zraněních, co jsem letos měl, jsem se teď cítil docela dobře,“ pochvaluje si. Bylo to znát, patřil mezi nejaktivnější hráče. „V první třetině jsem ztratil pár puků, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí. Potom se to obrátilo na moji stranu, po gólu jsem se trochu uklidnil a bylo to lepší,“ pokyvuje.

Ovšem ani jeho příspěvek Bruslařům nestačil. Spoluhráčům chybělo to, co prokázal jenom on – střelecká pohotovost. „Ke třem bodům to bohužel nevedlo, takže spokojenost je minimální. Je to škoda, měli jsme na nějaký bodový zisk. Rozhodly přesilovky, kde jsme dostali tři góly. Respektive naše oslabení, které jsme špatně ubránili,“ tuší.

Marná sláva, když Jaroslav Bednář rozdává přihrávky jak na zlatém podnose, brání se to opravdu těžko. To už vědí všichni, ovšem druhá věc je, jak tomu zabránit. „Brání se to hůř, než když jste tam s ním,“ odvětí Knotek se smíchem. „Já jsem měl loni tu možnost, takže vím, jaké to je.“ No, kolik gólů do prázdné brány takhle za Hradec dal!

Přesilové hry Mountfieldu opravdu sedly, hrozil i v těch, které nakonec nevyužil. Bednářův návrat do sestavy byl hodně znát, to on je mozkem těchto situací. „Je, ale i Béďa Köhler před brankou, Blaž to umí trefit, Kouky i Ruda,“ počítá Knotek členy nejnebezpečnější formace a donedávna ještě svoje parťáky. „Mají to dobře poskládané a daří se jim v tom.“

Sestřih utkání Mountfield HK – BK Mladá Boleslav

Naopak Mladé Boleslavi se zatím nedaří ustálit houpačku, na které se její výsledky pohybují. Výhra střídá porážku, v celkovém součtu má na kontě víc nepovedených záznamů. Aby se dostala do plusových čísel, to je hlavní úkol nového trenéra Vladimíra Kýhose, který k týmu nedávno přišel.

„Hraje se mi momentálně dobře. Hrajeme hodně, je nás málo, lepíme to, jak se dá. Trenér je tady nějaký pátý zápas, myslím, že jsme se zvedli herně. Ještě to ukázat výsledkově,“ přeje si Knotek. Pod Kýhosem hrál už v Hradci, a tehdy u zkušeného kouče upadl v nemilost. O tom, jak ho na jaře 2016 před play off coby nepotřebného poslal na hory, se tradují historky.

Těžko říct, jak teď Tomáš Knotek nesl informaci, že se s Kýhosem setká znovu. Na staré šrámy ale museli zapomenout a začít s čistým stolem. „Mně to tehdy samozřejmě nebylo příjemné. Ale k tomu bych se nechtěl vracet. To je dva roky zpátky, minulost,“ reaguje. „Vrátili jsme se k tomu na prvním tréninku, něco jsme si k tomu řekli. Ale co to bylo, to zůstane mezi námi,“ dodává jasně.

Velký a malý

Velký a malý | Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz