Kluby chtějí řídit extraligu, ale od příští sezony ji ještě nepřevezmou

Foto: Karel Švec, Český hokej

22. ledna 2020, 15:44

Adam Bagar

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje potvrdila svůj záměr řídit Tipsport extraligu, od příští sezony 2020/21 to však ještě nebude. APK LH to uvedla v tiskové zprávě.

Žádost o převzetí extraligy měla být původně podána do konce roku 2019, svaz poté vyhověl žádosti APK o prodloužení termínu do konce ledna, jenže kluby ani do tohoto data nestihnou dopracovat ucelený materiál, jenž má obsahovat standardy pro udržení úrovně soutěže.

APK čeká na ucelený materiál, pak požádá o převzetí soutěže

„Valná hromada klubů APK LH nezpochybnila již dřív odsouhlasený záměr klubů extraligu řídit, a to na základě smluvního ujednání s Českým hokejem. Datum, k jakému se tak stane, závisí na vypracování materiálu potřebného projektu,“ uvedly kluby Tipsport extraligy.

„APK LH o převzetí soutěže požádá, jakmile bude potřebná dokumentace zpracovávaná ve spolupráci s jednou z nejrenomovanějších poradenských firem k dispozici,“ dodala čtrnáctka klubů s tím, že případná změna Herního řádu je v kompetenci výkonného výboru svazu.

Aktuální ročník tak zůstane sestupový. Nejhorší tým po základní části čeká pád do Chance ligy, z níž si vítěz play off zajistí postup mezi tuzemskou elitu. Hlavním favoritem jsou České Budějovice, o záchranu si to nejspíš rozdá trio Pardubice, Litvínov a Vítkovice.

„Dosavadní mediální výstupy v tomto směru považuje valná hromada APK LH za bezpředmětné komentovat, protože se o tomto ve stávající sezoně formálně nejednalo a pro tyto mediální výstupy, které poškozují dobré jméno extraligy, tedy není relevantní podklad.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz