<

Klíčem k postupu byly první dvě výhry, míní vůdce Čermák. Obhájí Kometa titul?

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

8. dubna 2018, 9:29

Daniel Kinc

Kometa to znovu dokázala! Po roce se může těšit znovu na poslední sérii sezony, v níž si coby stále úřadující šampion zahraje o zlato. Leoš Čermák podpořil výhru Brna v pátém semifinále v poměru 6:2 zřejmě zlomovou čtvrtou brankou na začátku druhé třetiny při hře čtyři na čtyři. „Nikdo nechtěl udělat chybu, rozhodla naše produktivita,“ hlásí. Brněnský kapitán může být prvním vůdcem, který od roku 2007 dovede svůj celek k obhajobě mistrovské trofeje. Jihomoravané jsou opět o krok blíže.

Svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského vstupovali do páté semifinálové bitvy na západě Čech s touhou zužitkovat druhý postupový mečbol. Hned ve třetí minutě otevřel skóre duelu tahoun Komety Martin Erat. „Rozhodl vstup do utkání. Podařilo se nám zkraje vstřelit gól, Plzeň potom sice vyrovnala, ale my jsme následně odskočili o dvě branky, a podle toho to i vypadalo. Nikdo nechtěl udělat chybu, rozhodla naše produktivita,“ komentuje Čermák pasáž z konce první periody, kdy hosté za stavu 1:1 udeřili dvakrát během poslední minuty.

V úvodu prostřední části navíc sám kapitán Brna udeřil počtvrté a na jeho trefu navázal v další asi zlomovou brankou Holík. „Snažili jsme se poté hrát hlavně jednoduše a nepustit Plzeň zpět do zápasu. Ve třetí třetině jsme potom chtěli hlavně držet vedení co nejdéle a to se nám povedlo,“ říká služebně nejstarší hráč Brna.

Bitka mezi Ryanem Hollwegem a Tomášem Malcem

V semifinále Komety a Plzně navíc vždy platilo pravidlo prvního gólu. Kdo jej vstřelil, ten se následně radoval z výhry. „To je podle mě náhoda, sérii předtím jsme většinou poprvé inkasovali, ale páté utkání nám celkově vyšlo parádně. Jsem za to moc rád,“ usmíval se po konci duelu.

Kde se podle něj vypjatá série proti vítězi základní části lámala? „Myslím si, že základ jsme položili v prvních dvou zápasech, kdy se nám podařilo vyhrát, Plzeň tady navíc coby vítěz základní části moc neprohrávala. Určitě nám to pomohlo a potom se nám i doma hrálo lépe a uvolněněji,“ prozrazuje čtyřnásobný medailista s Kometou.

Letošní semifinále jakoby matně kopírovalo souboj o finále z roku 2012. Kometa tehdy vedla také už 3:0 v sérii, ta se následně vrátila do Plzně, kde Brňané jasnou výhrou (před šesti lety 7:2) zpečetili svůj postup. „Abych pravdu řekl, teď si to moc nevybavuji, protože je to už daleko. Je to prostě souhra náhod. Letos to byla hodně kvalitní série, Plzeň hrála výborný hokej, hrálo se do těla, mělo to tempo a spousta zápasů byla o jednom gólu. Jsme rádi, že se nám povedlo postoupit přes tak kvalitního soupeře,“ oddechl si brněnský vůdce, který svou partu dovedl opět do finále.

Sestřih zápasu HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz