Klíč k postupu? Zlepšit začátek a tlak před bránou, soudí Hanzlík

Foto: Jan Čech, hc-kometa.cz

22. března 2015, 8:00

Pavel Kuba

Sérii chtěli ukončit, místo toho však schytali pořádný výprask. Myšlenky hokejistů brněnské Komety na případného soupeře v semifinále rychle vystřídala drsná realita a nepovedený šestý duel ve Zlíně. Brňané do něj hůře vstoupit nemohli. První třetinu prohráli 0:4 a po rychlém gólu z kraje druhé části si o postupových oslavách mohli leda tak nechat zdát. Rozhodnutí bude muset přinést pondělní sedmé dějství v Brně, po kterém se za sledovanou bitvou na moravském poli definitivně zatáhne opona.

Ta se pro brněnského fanouška zatáhla možná až moc rychle právě v sobotním duelu ve městě ševce Bati. V páté minutě domácí vedli již o dvě branky, další dvě trefy stihli přidat do konce první třetiny a bylo prakticky po zápase. „Promarnili jsme začátek, rozhodlo prvních deset minut,“ smutnil po zápase obránce brněnské Komety Jan Hanzlík.

První branku zaznamenal zlínský Okál již ve třetí minutě, dvě minuty nato dokonal v samotném závěru dvouminutovou přesilovku Zlína pět na tři Aleš Holík. Do jejího konce chybělo Kometě vydržet pouhých osm vteřin. „Chtěli jsme ji už ubránit, ale bylo to těžké. Navíc když Zlínští zakládali útok, byli jsme na ledě jen dva. Třetí hráč sice rychle na led stihl naskočit, jejich obránce to ale dobře trefil,“ vrací se Hanzlík k možná zlomovému bodu celého mače.

„Od té doby už se zápas prakticky dohrával,“ kroutí obětavý zadák rameny. „Nepřidá vám, když v páté minutě prohráváte 2:0. Soupeř byl na koni, vše se k němu odráželo. My jsme pak dostali ještě další dva smolné góly do konce třetiny a bylo po zápase úplně,“ dodává Hanzlík, který přesně v den svých narozenin neprožil zrovna povedený zápas.

Čerstvý třiatřicátník však ale ještě flintu do žita nehází. „Je to 3:3, rozhodne sedmý zápas. Psychika na naší straně je v pořádku, pořád jsme stejně ve hře o postup,“ uvědomuje si. Těšit ho alespoň může, že Kometa od 25. minuty zápasu vyrovnala hru a další gól již neinkasovala. V tu dobu ale už prohrávala 0:5. „Zápas se už jen dohrával. Nevím, co měli v hlavách Zlínští, ale my chtěli alespoň třetí třetinu vyhrát, dát gól, alespoň něco,“ vypráví Hanzlík. Nic z toho se ale již nestalo a zápas pětibrankovým náskokem Zlína také skončil.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

Klíčová bitva je na programu hned v pondělí. „Oproti Zlínu jsme neměli tlak do brány. Oni odtam dali asi 90 % svých gólů v celé sérii. To musíme zlepšit,“ velí Hanzlík. „Zároveň ale musíme zapracovat na nástupu do zápasu a vrátit se ke hře, která nás zdobila asi čtyři zápasy v sérii. To znamená dohrávat souboje, hrát více ve třetině u nich a nenechat se zatlačit,“ pokračuje.

Na bitvu o všechno se nijak speciálně netěší, uvědomuje si ale, že jiná možnost než vyhrát pro Kometu ani neexistuje. „Je to propast mezi úspěchem a neúspěchem. Když vyhrajeme, postoupíme mezi čtveřici nejlepších, když prohrajeme, bude se o letošní sezóně mluvit jako o neúspěšné,“ přemítá Hanzlík.

Osobně však ze sedmých zápasů dobrou bilanci nemá. „Moc tahle čísla nesleduji, ale jelikož jsem hrál většinu kariéry za Spartu, tak mám bilanci určitě špatnou,“ pousmívá se na závěr dlouholetý obránce pražského klubu Jan Hanzlík.

Sestřih utkání Zlín – Kometa

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz