Kladno zlomilo prokletí druhých třetin. Dopadne to dobře, věří Daníček

Marek Daníček | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Po nepovedeném startu sezony se dorost Kladna přibližuje k top čtveřici skupiny A. Naději na přímý postup do play off mu přineslo hlavně utkání se Spartou, ve kterém Rytíři vyhráli vysoko 7:2. Bilanci 1+4 si z utkání odnesl útočník Marek Daníček.

 

Marku, Kladno drží kontakt s první čtyřkou. Jaký je váš cíl?
Našim cílem je dostat se a udržet mezi top čtyřmi týmy ve skupině a vybojovat play off. Chceme to zvládnout. Musíme ke každému tréninku a zápasu přistupovat naplno. Podle mě nesmíme povolit ani v jednom souboji. Nám vlastně nevyšel začátek sezony, ale díky našemu přístupu k tréninkům a podpoře trenérů jsme se zlepšili a budeme se i zlepšovat dál. Věřím, že to pro nás dopadne dobře.

Naposledy jste porazili Spartu vysoko 7:2. Povzbudilo vás to?
Určitě nás to povzbudilo. Nechci říct, že jsme si nevěřili, ale když jsme v prvním kole jeli na Spartu, tak jsme věděli, že jsme outsideři. Byl to zrovna úvodní zápas a bohužel jsme tam prohráli, ale teď jsme jim to doma vrátili. Byli jsme za to hodně rádi.

„Máme oba dva výborné gólmany, ale prostě to nebylo ono.“

Devět obdržených gólů v prvním zápase, to nebyl úplně ideální start sezony...
Podle mě jsme nebyli horším týmem, ale bohužel se nám zranila gólmanská jednička a nastoupila dvojka. Máme oba dva výborné gólmany, ale prostě to nebylo ono. My jsme navíc ze začátku vedli a asi jsme si i nějak mysleli, že to půjde samo. Bohužel to nešlo, ve druhé třetině jsme to úplně vypustili a dostali šest gólů.

V čem byl rozdíl mezi oběma zápasy se Spartou?
Podle mě to bylo tím, jak nás nahecovali trenéři v šatně, kteří nám připomněli, o co hrajeme. Museli jsme k tomu po první třetině přistoupit úplně jinak. Vedli jsme 2:1 a řekli si, že musíme víc přistupovat k hráčům a napadat. A vyšlo to. Když takhle budeme postupovat dál, tak v tabulce skončíme i nad Spartou a postoupíme z top čtyřky do play off.

Už jste nastínil, že začátek sezony jste neměli úplně dobrý. Kde byl problém?
V prvních třech zápasech jsme pokaždé inkasovali devět gólů, ve dvou z nich jsme ale na začátku vedli. Problém byl právě asi v tom, že jsme si mysleli, že to půjde samo. Ve všech případech definitivně rozhodla druhá třetina, ve které jsme dostali nejméně čtyři góly, a tím jsme si pokazili celý průběh zápasu. Teď ve druhém zápasu proti Spartě se to otočilo a my díky druhé třetině zápas vyhráli.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nakopla vás potom první výhra proti Litvínovu?
Určitě. Díky Litvínovu jsme najednou do dorostenecké extraligy vstoupili úplně jinak. Myslím si, že teď už budou naše výkony jenom lepší a lepší.

I tak ale ve vašich zápasech padá hodně gólů. Čím to je?
Podle mě je to tím, že opravdu hodně makáme a poslední dobou děláme vše na sto procent. Jestli to takhle půjde dál, tak budeme dobrým týmem.

Pravidelně míváte i hodně střel, ze statistik se ale vymyká čtvrteční utkání proti Plzni. Jaký to byl zápas?
Bylo to nahoru dolů. Beci k nám bohužel rychle přistupovali a neměli jsme moc prostoru a šancí na střely. A když už jsme chtěli vystřelit, tak nám ujel puk. V tomto případě to nebyl moc povedený zápas, střeleckých šancí jsme si vypracovali málo, a když už, tak se nám to nepodařilo podle představ.

„My máme kvalitní tým, ale týmy nad námi jsou obecně ještě kvalitnější, a to je pak hodně těžké.“

Bylo znát, že soupeř loni celou soutěž vyhrál?
Takhle bych to neřekl. My máme kvalitní tým, ale týmy nad námi jsou obecně ještě kvalitnější, a to je pak hodně těžké. Musíme makat co nejvíc. A určitě bych chtěl zmínit, že dobré výsledky v poslední době máme také díky našemu gólmanovi, který nás neskutečně drží. Kdybychom ho neměli, tak si myslím, že bychom nebyli tam, kde teď jsme.

Jak jste se osobně cítil v zápasech minulého týdne? Proti Spartě jste si připsal pět bodů…
Cítil jsem se bezvadně, ale to hlavně díky spoluhráčům. Ve formaci si hodně sedíme, díky čemuž nám to jde a sbíráme body. Většinou dáváme góly z přesilovek a naše poslední dvě výhry proti Hvězdě a Spartě byly právě na těch přesilovkách dost postavené. Myslím si, že pokud budeme přesilovky trénovat a dělat v nich vše naplno tak, jak dosud, tak budou rozhodovat i dál.

Vy jste se ale v posledním utkání prosadil i v oslabení.
Ano, bek dostal puk na modrou, a jelikož k hráčům přistupujeme rychle, tak jsem mu kotouč vypíchl, jel jsem sám na branku a proměnil jsem. Byl to gól na 3:1.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Co teď bude do dalších zápasů nejdůležitější?
Musíme jít do každého zápasu naplno. Nemůžeme polevit jen kvůli tomu, že jsme vysoko porazili Spartu. Nesmíme mít hlavu v oblacích, musíme stát nohama na zemi a hrát tak, jak to umíme.

Tento týden má dorostenecká extraliga zápasové volno, jak jej využijete?
Trénujeme každý den, většinou dvoufázově. Tento týden nehrajeme, takže se nemusíme šetřit, a naopak je žádoucí o to víc na trénincích máknout. My se teda nešetříme, ani když máme zápasy, ale tenhle týden bude tréninky hodně nabitý. Například ve čtvrtek máme dva tréninky na suchu. Musíme prostě makat, i když není zápas.

„Ve Varech i Slavii si musíme pohlídat pár konkrétních hráčů.“

Další týden vás čekají Slavia a Karlovy Vary, první dva týmy tabulky. Jak těžké to bude?
Určitě to budou náročné zápasy. Jako všechny ostatní. Budeme do nich muset vstoupit úplně jinak než v prvních vzájemných utkáních. Myslím si, že proti Varům budeme moct těžit například i z toho, že hrajeme doma a na Kladně máme užší kluziště, což by pro soupeře mohlo být těžší. Můžeme této situace využít a i vyhrát.

Víte už, co od soupeřů očekávat?
Ano, víme, bavíme se o tom. Ve Varech i Slavii si musíme pohlídat pár konkrétních hráčů. Pokud se nám to podaří, tak by to pro nás mohlo mít dobrý, i bodový, přínos.

Jak vidíte vaše šance na splnění cíle, o kterém jsme se bavili v úvodu?
S tím, že máme se Spartou lepší vzájemné zápasy, tak nám stačí porazit jednoho soupeře z top čtyřky. Kdyby Sparta jednou prohrála, byli bychom pak nad ní. Klidně se to může stát. Našim cílem teď bude vstoupit do každého zápasu bez chyb.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz