Každý bod je dobrý, hlásí Vydarený. Fanouškům skládá poklonu

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Pět set startů a jeden zápas k tomu, taková je aktuální extraligová bilance Reného Vydareného. Ona jednička značí i bodový příděl Mountfieldu v zápase se Spartou. Bod by za jiných okolností asi nemělo cenu výrazně zmiňovat, ale Východočeši před nedělním utkáním nebodovali již čtyřikrát v řadě, a tak se nelze divit, že pro ně v aktuální tíživé situaci může mít skoro cenu zlata.

Vždyť bilance královéhradeckého celku nabízí snad všechno možné, jenom ne důvod k úsměvu. Z posledních deseti zápasů vyhrál pouhé dva. „Pro nás je každý bod hodně dobrý. Všichni doufáme, že nás nějak nakopne k lepším výkonům,“ potvrzuje Vydarený důležitost skutečnosti, že spolu se svými spoluhráči dotáhl zápas až do prodloužení.

Cesta k němu se ale nerodila snadno. Čtyřikrát po sobě svěřenci trenéra Draisaitla v zápase jako první inkasovali, ten samý scénář se opakoval i se Spartou. „V čem je problém? Nevím. Až to zjistíme, tak to vyřešíme. Těžko k tomu něco více říkat. Když máme šanci, tak ji neproměníme, potom dostaneme gól a už se vezeme, což nás stojí straně moc sil,“ popisuje Vydarený.

Za stavu 0:2 po dvou třetinách hodili hokejisté Mountfieldu všechnu opatrnost za hlavu. „Začali jsme riskovat, dali jsme do toho úplně všechno. Nějaký systém jsme nebrali v potaz, prostě jsme to zkusili a naštěstí brali alespoň bod. Neměli jsme co ztratit, v nejhorším bychom prohráli – prohrávali jsme i v ten moment, tak se to vyplatilo,“ říká hradecká opora s číslem 23.

Slovenský zadák, který si v rámci minulého kola ve Vítkovicích odkroutil jubilejní pětistý start, se výrazně přičinil o vyrovnávací branku, kdy v dvojnásobné přesilové hře poslal precizní přihrávku na volej kolegovi Tomáš Slovákovi. Přesto hry v početní výhodě jako klíčový moment zápasu nevidí. „Nemyslím si, že by přesilovky hrály až takovou roli, i když je pravda, že jsme z jedné zápas srovnali. Ale v jiných zápasech byla důležitost početních výhod o mnoho výraznější.“

Jakmile Hradečtí anulovali náskok Sparty, tempo hry trochu opadlo. Oba týmy místo aktivního zavážení puků spíš už jen nahazovaly. „Možná jsme začali hrát trochu opatrněji, přece jen jsme měli konečně na dosah nějaký bod. Ale měli jsme tam i pěkné šance, zápas se mohl do konce třetí třetiny rozhodnout, taky Sparta si vypracovala nějaké šance v přesilovce ke konci zápasu. Takže remíza byla v tomto ohledu asi spravedlivá,“ přiznává smířlivě.

K výsledku značně přispěli i domácí fanoušci. Ostatně jako vždy. „Lidi od nás mají velkou poklonu za podporu během posledních zápasů, kdy se nám nedařilo. Doma jsme dostali šišku od Olomouce, od Třince, a lidi stále fandili a tlačili nás vpřed. Ukázkou toho je, že jsme prohráli další zápasy, a oni v neděli přišli a opět fandili,“ posílá bratislavský rodák poděkování do řad diváků, kteří v neděli zavítali pod Bílou věž.

Sestřih utkání Hradec Králové – Sparta

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz