Kašeho trápí otřes mozku. Jeho budoucnost nedokážu předvídat, říká trenér

Foto: nhl.com

24. dubna 2021, 15:29

Jiří Lacina

Jeho angažmá je pro Bruins zklamáním. Klub ho získal z Anaheimu loni před uzávěrkou přestupů. Měl být pravým křídlem do formace k Davidu Krejčímu. Bohužel. V Bostonu naskočil Ondřej Kaše všehovšudy k osmi zápasům s bilancí 0+1. Dalších jedenáct přidal v play off (0+4).

V této sezoně stihnul jen dva. Ve druhém utkání po nikterak zákeřně vyhlížejícím hitu Milese Wooda z New Jersey odjel na střídačku, odkud se odpotácel do kabin.

Od té doby jsme Ondřeje Kašeho na ledě neviděli. Historie otřesů mozku kadaňského rodáka je naneštěstí ošklivě bohatá a dobře známá. Dlouhá pauza naplnila ty nejčernější obavy.

Aktuální informace říkají, že pracuje na ledě i mimo něj, bohužel zatím mimo tým. Boston je momentálně na pětizápasovém tripu, rekonvalescent s mužstvem neodcestoval.

Základní část spěje ke svému závěru, Kašemu končí po sezoně smlouva. V srpnu 2018 podepsal s Anaheimem tříletý kontrakt s roční stropovou zátěží 2,6 milionu dolarů.

V týdnu se ke Kašemu vyjádřil trenér Bruce Cassidy: „Bruslí, trénuje každý den a vypadá to, že se v této oblasti zlepšuje. Dokud se ale nepřipojí k týmu, abychom ho viděli, je těžké něco říkat. Pokud jde o předpověď jeho budoucnosti, nemám pro vás žádnou skvělou odpověď. Dochází nám čas, abych tak řekl. Na trip s námi nejel, snad po návratu domů tam budou nějaké pozitivní novinky. Potřebuje hrát, aby nabral rychlost. Trvá to dlouho.“

Mluvili spolu několikrát, dlouhé konverzace to ale nebyly. „Myslím, že je přesycený takovými těmi otázkami: ‚Hej, tak jak je…‘ a neustále se opakujícími odpověďmi. Snažím se proto být stručný, jen ho povzbuzuju, aby makal, bruslil a snad přijde brzy zlom,“ dodal kouč.

„Bruslí, trénuje každý den a vypadá to, že se v této oblasti zlepšuje."

Kašemu po sezoně skončí smlouva. V zámořských diskusích sílí názor, podle něhož český útočník v Bostonu skončí.

Za takto nejistého zdravotního stavu ovšem může mít problém podepsat i jinde v NHL. Za poslední tři roky odehrál jen 87 zápasů (18+26) v základní části a jedenáct v play off.

Nejvydařenější sezonu zažil Kaše v Anaheimu (2017/18), kdy v 66 utkáních nastřílel dvacet branek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz