Karviná přetlačila Osvětim a jde bojovat o prvenství ve skupině

Po patnáctigólovém debaklu Osvětimi se mohlo zdát, že polský soupeř bude pro Karvinou ve druhém zápase Ligy mistryň snadnou kořistí. Opak byl ale pravdou! Český tým přišel hned v páté minutě o vyloučenou Vendulu Přibylovou a po celé utkání musel dřít naplno, svůj úkol ale zvládl a zvítězil 5:2. V neděli ho tak čeká přímá bitva s Vídní o skupinové prvenství!

Polský mistr se po nepovedeném pátečním představení s Vídní představil v mnohem lepším světle. Jenže v konečném důsledku musel litovat, že se mu nepodařilo využít početní výhody hned zkraje utkání, jinak by na body možná i dosáhnout mohl. Přibylová po svém zákroku inkasovala trest na pět minut a do konce utkání, navíc pak následovaly ještě dva prohřešky Karviné.

Jenže hostitelský výběr tuhle přetěžkou chvíli zvládl ubránit bez inkasování, což ho patřičně povzbudilo a ve 13. minutě otevřela skóre zápasu Kateřina Solničková. Pak o sobě sice poprvé dala vědět Karolina Pozniewská, ale vyrovnaný stav netrval dlouho. Postarala se o to opět Solničková, která prokázala obrovský důraz na brankovišti.

Před sirénou ještě přesně mířila Anna Zíková. Druhá třetina pak nabídla velkou střeleckou převahu českých mistryň, urodilo se ale jen z dalšího závaru, který ukončila dorážející Martina Křupková.

Za stavu 4:1 se zdálo, že Karviná má téměř vyhráno. Jenže přesně po minutě od návratu z kabin znovu snížila Pozniewská a na světě bylo drama. Tím spíš, když rozhodčí neuznala branku kapitánce Kytkové pro kopnutí bruslí a naopak začalo být pořádné horko před Kateřinou Bečevovou. Na straně gólmanky pražské Slavie, jedné ze tří karvinských posil pro Ligu mistryň, byla v tu chvíli kvalita i štěstí.

V 52. minutě si už ale mohlo domácí publikum konečně oddechnout. Za záda polské brankářky se dostala teč Katky Kaplanové a závěr už si Karviná pohlídala. V neděli ji čeká velká bitva o první místo – i v případě porážky může postoupit dál, ale samozřejmě nemyslí na nic jiného než výhru!

UNIA OSVĚTIM – S.K. KARVINÁ - ŽENY 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Pozniewská, 41. Pozniewská – 13. Solničková (Brotánková), 15. Solničková, 19. Zíková (Kovářová), 37. Křupková (Walicová), 52. Kaplanová.

S.K. Karviná - ženy: Bečevová – Brotánková, Kovářová, Výtisková, Hudečková, Zíková, Duroňová, Světinská – Gápová, Lédlová, Kaplanová – Walicová, Přibylová, Sadilková – Křupková, Solničková, Kytková – Kosellková, Němcová.

Další jednostranná záležitost ve prospěch Vídně

Ani ve druhém souboji se vídeňské hokejistky nedočkaly oponenta, který by je měl prověřit na obou koncích ledové plochy. Bracknell ale ve srovnání s Osvětimí předvedl o třídu lepší herní disciplínu. Často Rakušanky dlouze hledaly způsob, jak anglickou obranu rozpohybovat – jako nejlepší řešení se ukázaly být brejky, díky kterým vstřelily celé čtyři góly z osmi! Z tlaku to zkrátka moc nešlo.

Nic to ale nemění na tom, že brankářka Bonathanová musela předvést exkluzivní výkon, aby její tým neinkasoval debakl. Sabres si střelecký výkon rozložili takřka rovnoměrně do celého průběhu utkání, třikrát skórovala Anna Meixnerová. Angličanky byly vepředu bezzubé, přesto se radovaly aspoň z čestného gólu.

Klíčová bitva pro Bracknell tak přijde v neděli proti Osvětimi. „Snad se tentokrát budeme moci ukázat i v útoku. Ale to hlavní, na co se zaměřujeme, je náš rozvoj. Když se v tom, co děláme, budeme zlepšovat každou třetinu, budeme spokojení,“ popisuje cíle svého týmu trenér Paul Burton. „To je všechno, co můžu po holkách chtít.“

Pro hokejistky z Velké Británie znamená Liga mistryň obrovskou zkušenost. Loni ji hrály poprvé, teď se otrkávají dál. „Je to sice krátký turnaj, ale když máme každý den dopoledne trénink a odpoledne zápas, rozvíjíme se mnohem rychleji,“ chválí si kouč.

„Pro holky je to skvělá možnost, obrovská výzva. Musím říct, že se nám v Karviné líbí, celé prostředí kolem turnaje je úžasné,“ nešetří Burton slovy chvály. „Rádi bychom se příští rok zase účastnili, ale samozřejmě musíme znovu vyhrát ligu,“ dodává se smíchem. „A taky je to otázka financí.“

Teď už se v Karviné všichni těší na nedělní vrchol turnaje, kterým bude přímý souboj domácího týmu s Vídní o první příčku. I trenér Britek od finále očekává hodně. „Když je můžu srovnat z našich prvních dvou zápasů, oba jsou hodně silní. Karviná má aktivní a agresivní projev, vynikající pohyb, nebezpečně střílí. Vídeň je trochu víc technická, spoléhá se na kombinaci,“ přemýšlí Paul Burton.

A jaký je jeho tip na vítěze skupiny? „Zápas klidně může dojít do prodloužení. Pokud bude Karviná hrát se stejnou vášní jako v pátek a nebude faulovat, vyhraje. Když se ale nechá moc vylučovat, zvítězí Vídeň.“

EHV SABRES VÍDEŇ – BRACKNELL QUEEN BEES 8:1 (3:0, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Hyblerová (Meixnerová, Prenová), 5. Meixnerová (Spurlingová), 7. Hanserová (Hyblerová, Boultonová), 23. Spurlingová (Vigilantiová), 27. Spurlingová (Hoviová), 33. Meixnerová (Prenová), 45. Kantorová (Hyblerová), 52. Meixnerová (Boultonová) – 24. Ganneyová (Laneová)

Program závěrečného dne Ligy mistryň v Karviné

neděle 19. října 2014:

14:00 Bracknell Queen Bees – Unia Osvětim

17:30 S.K. Karviná - ženy – EHV Sabres Vídeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz