Karanténa? Pro Porubu žádný problém. Třetí místo urveme, nepochybuje Slíž

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nucená pauza se nevyhnula ani juniorům Poruby, kteří se však po vynechání tří kol Ligy juniorů vrátili ve skvělé formě. Marek Slíž si z obou utkání minulého týdne odnesl čisté konto, vévodí brankářským statistikám celé soutěže a Ostravané sahají po třetím místu skupiny.

Marku, váš tým je teď ve velké formě. Vidíte to taky tak?
Ze začátku sezony se nám sice nedařilo, ale postupem času se to změnilo a neskutečně se nám daří, za což jsme moc rádi. Aktuálně jsme ve formě, hrajeme tak, jak jsme chtěli hrát od začátku, a můžeme bojovat i o play off. Kdyby se nám to nakonec povedlo, bylo by to opravdu skvělé.           

Proč vám to nevycházelo?
Nevím. Podle mě se k nám ze začátku nepřiklonilo štěstí, ale teď ho máme a jsme rádi, že se držíme na vítězné vlně. Určitě tak chceme pokračovat.

Kdy nastal zlom?
Myslím si, že zlom nastal, když jsme odehráli dobré utkání v Písku. Přišli nám pomoct kluci z Havířova a prohráli jsme na nájezdy, ale šlo vidět, že jsme se s jejich příchodem začali zvedat. Hned nato jsme odehráli dobré utkání v Šumperku, kde jsme taky prohráli na nájezdy, ale šel vidět náš progres. Postupem času jsme začali dělat to, co jsme měli, a od té doby se nám daří.

„Na sto procent chceme být do třetího místa a uděláme pro to všechno.“

Zmínil jste Šumperk, jak důležité jsou a budou zápasy s tímto soupeřem?
Hodně důležité, protože se s nimi dělíme o střed tabulky a oni jsou aktuálně na třetím místě, které představuje takový záchranný bod. Poslední vzájemné utkání s Šumperkem podle mě rozhodně o tom, kdo jej nakonec urve.

Tím pádem byste se mohli vyhnout bojům o záchranu…
Určitě se chceme dostat výš a být aspoň třetí. Kdybychom třeba dohnali i Techniku, to už by byl jenom bonus. Na sto procent ale chceme být do třetího místa a uděláme pro to všechno.

Jaké jsou vaše šance tímto směrem?
Myslím si, že šance jsou vysoké. Tam je to pokaždé o jednom zápase. Bude to hodně vyrovnané až do konce sezony, ale myslím si, že to urveme a udržíme se ve druhé nejvyšší soutěži. Samozřejmě počítáme i s možností play down, ale zatím na to nemyslíme. Zápasů je do konce základní části ještě dost a myslím si, že určitě urveme třetí místo.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Byl to na začátku sezony i váš cíl?
Určitě, protože po konci sezony přijdou po nás do juniorky další kluci a chceme pro ně tuhle soutěž udržet. Nechceme spadnout, takže jsme si dali za úkol aspoň to třetí místo, abychom se v soutěži udrželi. A jak říkám, pokud by se nám třeba povedlo dostat na druhé, to už by byl jenom příjemný bonus.

Jaká je teď v kabině nálada?
V kabině je určitě lepší atmosféra, když se vyhrává, takže panuje spokojenost. Samozřejmě máme pořád co zlepšovat, ale myslím si, že jsou všichni spokojení. Ať už kluci, trenéři, nebo vedení, prostě celý náš tým. Předtím jsme byli pod tlakem, před sezonou jsme věděli, že sestupuje hodně týmů a bude to pro nás těžké. S přibývajícími výhrami jsme ale začali být uvolněnější.

Je něco, co vás v průběhu sezony překvapilo?
V průběhu sezony mě překvapila jen hra Přerova a Písku. Písek si stáhl nějaké hráče z nejvyšší juniorské ligy a čekal jsem, že budou v tabulce více odskočení, ale odehráli jsme s nimi vyrovnané zápasy, za což jsme moc rádi.

Před minulými  dvěma koly jste měli delší pauzu. Bylo těžké vrátit se do tempa?
Ano, bylo to těžké. Někteří hráči byli v karanténě a věděli jsme, že ostatní týmy jsou v zápasovém tempu a budeme to mít dvakrát tak těžší, ale myslím si, že jsme se s tím porvali bravurně.

„Před sezonou jsem si dal nějaké cíle, na které bych chtěl dosáhnout, a zatím se mi to daří.“

Ano, na výsledcích to nešlo vůbec poznat…
Myslím si, že páteční zápas s Warriors odpovídá svému výsledku. My jsme hráli svou hru, od začátku jsme měli utkání pod kontrolou a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli a výhra 6:0 byla zasloužená. Co se týče utkání v Šumperku, tam jsme věděli, že to bude těžší. Připravili jsme se na ně dobře na tréninku, něco jsme si k tomu řekli. Zabojovali jsme a vyšlo to.

Bylo to tedy hodně ubojované vítězství?
Myslím si, že ano. Vstup do utkání nám vyšel. V první třetině byly šance na obou stranách. Ve druhé třetině jsme dali tři góly po chybách soupeře a ve třetí třetině jsme si výsledek už s poklidem pohlídali.

V obou těchto zápasech jste vychytal nulu. Jaký je to pocit?
Pocit je to úžasný, ale není to jenom moje zásluha. Kluci hráli perfektně dozadu a blokovali střely, za což jim strašně moc děkuju.

Foto: Patrik Rošič, hcporuba.cz

A jak jste vy spokojen se svým výkonem?
Se svým výkonem jsem hodně spokojený. Zásluhu na tom mají trenéři, kteří se mnou pracují, ale nesmím usnout na vavřínech a musím na sobě pracovat ještě dvakrát tolik co teď.

Panuje i spokojenost s celosezonními výkony a statistikami?
Z mojí strany ano. Před sezonou jsem si dal nějaké cíle, na které bych chtěl dosáhnout, a zatím se mi to daří. Hlavní je ale týmový úspěch.

Říkali vám něco spoluhráči?
Spoluhráči mi pogratulovali, ale jinak nic. Soustředíme se na další zápasy, které pro nás budou nesmírně důležité.

Budou pro vás následující zápasy těžší vzhledem k tomu, že můžete být pod větším tlakem?
To si nemyslím. Soustředíme se na každý zápas zvlášť, každý začíná od nuly a nehledíme ani na to, jestli jsme třetí, nebo čtvrtí. Hrajeme pořád stejně. Budeme hrát tak, jak jsme hráli teď poslední zápas v Šumperku, a budeme se každý zápas snažit vyhrát za tři body.

Tento týden váš čekají Havlíčkův Brod a Přerov, kde to nebudete mít zrovna jednoduché…
Už minulý zápas proti Havlíčkovu Brodu byl těžký. Ze začátku jsme dali hodně rychlý gól, ale oni těsně před koncem první třetiny vyrovnali. Potom jsme bojovali, bravurně jsme ubránili pětiminutové oslabení a zaslouženě jsme vyhráli 2:1. S Přerovem to taky byly poslední dobou vyrovnané zápasy, co si pamatuju, tak v minulém zápase jsme si sami dali dva vlastní góly. Myslím si, že i teď nás čekají vyrovnané zápasy a budeme se snažit oba soupeře porazit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz