Kanaďan Doherty v Liberci končí, s Redenbachem Pešán stále jedná

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

21. června 2019, 10:15

Adam Bagar

Kanadský obránce Taylor Doherty další sezonu u Bílých Tygrů nepřidá, nejisté je v Liberci také pokračování jeho krajana – útočníka Tylera Redenbacha! Sportovní ředitel klubu Filip Pešán o tom informoval v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Taylor Doherty v Liberci určitě pokračovat nebude,“ sdělil pro iDnes.cz Pešán na adresu obrovitého obránce, který pod Ještěd přišel před uplynulou sezonou. Bílým Tygrům pomohl ke stříbru jedním gólem, pěti asistencemi a osmi plusovými body v 67 zápasech.

Otazník visí také nad jeho kanadským krajanem Tylerem Redenbachem, jenž v Liberci působí od sezony 2017/18, kdy přišel po působení v Pardubicích a Třinci. Čtyřiatřicetiletý útočník za dvě sezony přispěl Severočechům dohromady 51 body (28+23) ve 119 utkáních.

„Kostra je hotová. Nevím, co by se muselo stát a kdo by nás musel oslovit, abychom se rozhodli někoho přijmout. Chci vstoupit do sezony s týmem, který tady teď je.“

„S Tylerem pořád vyjednáváme,“ uvedl Pešán, který následně naznačil, že pravděpodobnější je varianta jeho konce. „Chci, aby ve čtvrté lajně nastupovali mladí kluci. A on je už zkušený hráč, který si čtvrtou lajnu ani nezaslouží,“ dodal sportovní ředitel Bílých Tygrů.

Další změny už nechystá. „Je tady spousta mladých hráčů, kteří bojují o své místo v týmu, ale kostra je hotová. Nevím, co by se muselo stát a kdo by nás musel oslovit, abychom se rozhodli někoho přijmout. Chci vstoupit do sezony s týmem, který tady teď je,“ prozradil.

„Jsem přesvědčen, že Marka Kvapila nahradíme například Rosťou Maroszem, od kterého očekávám výbornou sezonu. Doufám, že mě v tom podpoří.“

Liberec kromě Taylora Dohertyho opustili Roman Will, Martin Ševc, Matěj Stříteský, Patrik Maier, Dominik Lakatoš a Marek Kvapil, opačným směrem putovali brankář Justin Peters, beci Ronald Knot, Roman Graborenko a útočníci Michal Bulíř, Rostislav Marosz.

Od posledního jmenovaného si Pešán dost slibuje, právě on by prý mohl nahradit produktivního Marka Kvapila. „Jsem přesvědčen, že Marka nahradíme například Rosťou Maroszem, od kterého očekávám výbornou sezonu. Doufám, že mě v tom podpoří,“ uzavřel.

Příchody do klubu Bílí Tygři Liberec

Justin Peters (Chomutov)
Ronald Knot (Chomutov)
Roman Graborenko (Litvínov)
Rostislav Marosz (Pardubice)
Michal Bulíř (Magnitogorsk)

Odchody z klubu Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc (Mladá Boleslav)
Dominik Lakatoš (Vítkovice)
Roman Will (Rögle)
Patrik Maier (Zvolen)
Matěj Stříteský (Karlovy Vary)
Marek Kvapil (neznámo)
Taylor Doherty (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz