Kadaň odhalila kádr: dorazili Kanaďané, vrací se Foltýn

Foto: Roman Dušek, skkadan.cz

Kadaň má za sebou tréninkový předkemp, nyní už trénuje celý tým pohromadě: včetně bitkaře Michaela Foltýna, šikovného útočníka Aleše Furcha nebo tří kanadských posil.

Generální manažer Trhačů Petr Klíma dopředu avizoval, že v následující sezoně vsadí na několik cizinců. Mluvil o Finech, Rusech a Kanaďanech.

Jednání se dotáhla do zdárného konce.

Prvním z trojlístku zámořských posil je 22letý útočník Leif Mattson, jenž má za sebou čtyři sezony v juniorské WHL. A není to rozhodně žádný nazdárek, sbíral tam skoro bod na zápas.

V Kadani se potká se dvěma svými krajany: Shanem a Kylem Heffernanem. 

Starší z bratrů Shane je opravdovým hokejovým cestovatelem: už hrál v Norsku, Německu, Lotyšsku, na Slovensku, v Bělorusku, Švédsku, Polsku, Rumunsku, Slovinsku, Dánsku, Kazachstánu a naposledy na Ukrajině. V Kyjevě se loni blýskl 27 body ve 28 zápasech.

O rok mladší Kyle už také poznal pořádný kus světa: v jeho životopisu dokonce najdete i štace v Nizozemsku, Turecku a v Belgii. Na rozdíl od Shana už navíc působil i v Česku: sezonu 2011/2012 dohrál v Hodoníně a ve čtrnácti zápasech nasázel devět branek. Také on loni pobyl na Ukrajině – za Kyjev sbíral bod na zápas.

V jednom týmu se tehdy potkali s Michaelem Foltýnem, který měl v jejich příchodu do Kadaně jistě prsty. Však i on bude u Trhačů zase působit.

Zajímavou posilou je také útočník Aleš Furch, jenž sice loni v Ústí nad Labem nepřesvědčil, předtím na Slavii ale patřil k nejefektivnějším střelcům v celé Chance lize.

Prověřeným jménem je i Vojtěch Krejčiřík, který přichází ze Šumperka. Předtím oblékal dres Prostějova nebo Chomutova.

Aktuální kádr SK Trhači Kadaň

Brankáři: Richard Běhula, Dominik Gerstner.

Obránci: Michal Steinocher, Michael Foltýn, Miloslav Jáchym, Tomáš Běhula, Ondřej Havlín, David Homola, Jiří Beneš, Radek Nerad, Filip Birhanzl, Dominik Ferbas.

Útočníci: Leif Mattson, Tomáš Bernat, Martin Berčík, Shane Heffernan, Kyle Heffernan, Aleš Furch, Svjatoslav Bogdasarjan, D. Čech, Zdeněk Zabloudil, Pavel Kordule, Marek Konášek, Miroslav Dani, Miroslav Hradecký, David Homer, Libor Švec, Vojtěch Krejčiřík, Erik Mežnar.

Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz