<

Jurčík nachytal Machovského. Koukal jsem na NHL, takové góly padají, říká

Foto: hcverva.cz

8. října 2016, 8:00

Lucie Mužíková

Velice dramatické utkání viděla v rámci 10. kola plzeňská Home Monitoring Aréna. A k nelibosti prořídlých řad domácích diváků se šťastným koncem pro hostující Vervu. Litvínovští hokejisté si připsali už třetí výhru v řadě a znovu tříbodovou – tentokrát za vítězství 4:3.

Severočechům se povedl výborný start do utkání. Indiáni v prvních minutách prakticky jen od sebe odhazovali puky a čekali, co žlutočerní vymyslí. „Chtěli jsme být aktivní a vyšlo nám to. Škoda, že nám tam nepadl gól, protože jsme měli hodně šancí na to, abychom šli do vedení,“ vyprávěl po utkání nad míru spokojený Ondřej Jurčík.

Nicméně to byli indiáni, kdo se utrhl do náskoku, když v úvodu 16. minuty pláchl po pravé straně Kubalík, který předložil nahrávku kapitánovi Kratěnovi. Nicméně v závěru téže šedesátivteřinovky už zase bylo vyrovnáno. Jepičí život domácího náskoku ukončil rovněž hráč s céčkem na hrudi – Michal Trávníček. Západočeši to nevzdali a dál bojovali nejen se soupeřem, ale i sami se sebou. V herní nepohodě bojovali a za odměnu jim přistál v brance gól po zásahu důrazného Vondráčka, jenž v dresu Plzně sehrál první soutěžní návrat během svého měsíčního hostování z Komety.

„Chtěli jsme se soustředit na obranu, když hrajeme venku. Ale řekli jsme si, že Plzeňští jsou hrozně ambiciózní a budou chtít vyhrát. A tak, když jim dáme gól a nepustíme je moc do šancí, že dají hlavy dolů, protože jsou hlavně útoční,“ poodkryl taktiku Vervy Jurčík v pokračování rozhovoru. A tak přišla 32., respektive 33. minuta.

V čase 31:08 to byl právě on, kdo zpoza (!) brankové čáry překvapil Machovského a vyrovnal. „Koukal jsem na hodně zápasů NHL a takové góly tam padají, tak jsem to zkusil. Takový gól “ culil se šťastný střelec. A přesně o minutu nato srazil indiány do kolen osmnáctiletý Reichel. A Plzeň se zase dostala do pasti, jako už v této sezóně tolikrát. Slepené branky v druhé třetině stály Škodu už nespočet bodů.

„Byla to trochu jiná Plzeň než v loňské sezóně. Mají pořád svoji kvalitu a mohli nám dát víc gólů, nás podržel gólman. Když budou pokračovat ve hře, kterou nás kolikrát zamkli, tak můžou ještě jít nahoru,“ pokračoval Jurčík. Celkově z kabiny Vervy zněly hlasy hodně podporující Západočechy, kteří se plácají na dně tabulky. Bylo vidět, že tyhle týmy si nejdou vyloženě po krku, ale zároveň i to, jak moc žlutočerné mizérie v minulém ročníku vytrestala a vytrénovala do pokory.

Teď je to zatím jiná písnička. Po nepříliš přesvědčivém začátku si Litvínov připsal pátou výhru z posledních šesti zápasů a úsměvů a pozitivní nálady má na rozdávání. „Hrajeme pořád stejně od úvodu sezóny. Zlomilo se tím, že jsme začali víc bojovat, víc padat do střel jak obránci, tak útočníci. Duel v Brně (1:7) byl paradoxně pro nás odrazovým můstkem, protože jsme tam právě viděli, jak musíme začít bojovat. To rozhodlo i dneska společně s tím, že jsme měli více vyložených šancí než soupeř. A já jen doufám, že to tak bude pokračovat,“ uzavřel spokojeně Jurčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz