Juniorky zvládly generálku na turnaj EHT v Jihlavě. Švédky porazily 3:1

Foto: Markéta Křížová

České hokejistky do 18 let se v Jihlavě chystají na silně obsazený turnaj série Euro Hockey Tour. Před ostrým startem uspěly ve středeční generálce, Švédsko porazily 3:1.

„Výsledek je pro nás důležitý, je to povzbuzení do další práce. Porazit Švédky, to je cenný skalp. Myslím, že to v holkám pomůže v sebedůvěře ve vstupu do turnaje,“ hlásí hlavní kouč českého týmu Pavel Zuziak.

Herně ale mají jeho svěřenkyně na čem pracovat. Do zápasu přitom vstoupily velmi sympaticky, první třetinu mohly klidně vyhrát i vyšším rozdílem než 1:0. Skóre otevřela v sedmé minutě Hana Haasová, která si po střele od modré čáry zkušeně potáhla kotouč a zavěsila.

Jenže právě tenhle klid jako by Češkám od druhé třetiny chyběl, často se ocitaly pod územním tlakem.

„Řekl bych, že jsme byli hodně produktivní. Trochu jsme ustoupili od pohybu a nechali Švédkám víc prostoru. Většinu času jsme hráli u nás ve třetině, naopak my jsme se u nich nemohl usadit a góly jsme dali z rychlých protiútoků,“ ví Zuziak.

Sestřih zápasu Česko – Švédsko 3:1

Řeč je o trefách Sáry Čajanové i Patricie Škorpíkové. Kapitánka Čajanová v sólu krásně zakončila bekhendem mezi betony, Škorpíková stejně povedeným způsobem poslala puk pod břevno.

Švédky mezi to vklínily jen jeden gól, a to v přesilovce pět na tři. I díky výtečnému výkonu brankářky Viktorie Švejdové. „Viki bych chtěl pochválit, pochytala spoustu věcí. Ze hry pět na pět jsme nedostali žádný gól a dalo by se říct, že co se týče obranné hry, ustáli jsme to dobře. Ale bylo tam dost chyb, na kterých musíme pracovat,“ pokračuje trenér.

Fyzická převaha hráček Tre Kronor byla přece jen znát. „Možná jsme měli i trochu víc respektu, než bylo zdrávo, a nechávali jsme jim zbytečně prostor. Ony ho využívaly, jsou na tom dobře pohybově a fyzicky, proto byla jejich optická převaha značná,“ dodává Zuziak.

Juniorky přesto slavily vítězství. Do turnaje vstoupí v pátek od 14:30 zápasem proti Finsku.

ČESKO – ŠVÉDSKO 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Haasová (D. Pejšová), 23. Čajanová (Kalová), 44. Škorpíková (Nowáková) – 27. Albinssonová (Forsfrenová).
Rozhodčí: Novotná – Lounová, Zábršová.
Vyloučení: 4:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 30:21 (10:6, 9:9, 11:6).
Diváci: 69.
Nejlepší hráčky: Adéla Hanzlíková – Ella Albinssonová.
Česko: Švejdová – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, G. Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenéři: Zuziak a Vozák.
Švédsko: Bomanová – G. Johanssonová, Silénová, Zanderová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Tärnfjordová, Beverinová – Thuviková, Blomová, Lindbergová – E. Svenssonová, Nilssonová, L. Johanssonová – T. Johanssonová, Bjurvénová, Albinssonová – Böökariová. Trenér: Bröms.

Program turnaje Euro Hockey Tour v Jihlavě

Pátek 23. srpna:
14:30 Česko – Finsko
18:00 Rusko – Švédsko

Sobota 24. srpna:
14:30 Finsko – Rusko
18:00 Švédsko – Česko

Neděle 25. srpna:
13:30 Finsko – Švédsko
17:00 Česko – Rusko

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

Foto: Markéta Křížová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz