Jubilejní 300. zápas? Fakt, jo? divil se Hrubec. Derby bude zase na krev

Foto: Likáš Filipec, hcocelari.cz

21. listopadu 2018, 8:06

Daniel Ježek

Ocelářům se stále daří. Hráči s drakem na prsou v úterý absolvovali dohrávku 18. kola proti hradeckému Mountfieldu, Slezané vyhráli i svůj pátý domácí duel v řadě a třemi body se navíc dotáhli na vedoucí Liberec. O první místo se tak se shodným bodovým ziskem dělí tři celky.

Důležitou postavou třineckého úspěchu byl brankář Šimon Hrubec, který, ač neměl v utkání tolik práce, dokázal v rozhodujících chvílích zachovat chladnou hlavu a udržet hradecké střelce na uzdě.

Jak těžké bylo v tak vyrovnaném utkání udržet koncentraci?
Prakticky celý zápas jsme hráli u nich. Musím vyzdvihnout náš tým, hráli jsme opravdu skvěle, bylo tam spoustu šancí. Za druhé musím vyzdvihnout brankáře Jaroslava Pavelku, protože nebýt jeho, tak by výsledek byl o dost branek. Musím mu pogratulovat k výbornému výkonu, fakt chytal dobře. Utkání pro mě bylo těžší. Deset minut stojíte a najednou musíte vytáhnout nějakou gólovku, které jsme jim sami nabízeli. Dobře to dopadlo.

Byl to tedy souboj gólmanů?
Neřekl bych, spíš to byl souboj Ocelářů proti Pavelkovi.

Zmínil jste hradecké akce, které jste jim darovali špatnými rozehrávkami.
Je to tak. Z první špatné rozehrávky jsme dostali gól, Buky (Roberts Bukarts, pozn. red.) se mi omlouval. Já mu pak říkal, že jsem to pokazil v závěru. Gól z toho sice nepadl, ale byla to chyba. To se stává, nikdo to nedělá naschvál. Jsem rád, že to dobře dopadlo.

Plynou ty drobné chyby z toho, že stojíte a nechytáte?
To si nemyslím. Je to věc náhody, jak se vám puk odrazí, jestli tam je hodně sněhu, nebo ne. Já bych tu situaci hrál znova stejně, v kabině asi nebudou moc nadšení, když tohle uslyší. (smích)

Ve třetí třetině jste vyhazoval puk, který u modré zachytil Radek Smoleňák. Byl to ofsajd, jak jste to viděl vy?
Na to jsem málem zapomněl. Tam jsem musel vyjet, protože by jinak šli do úniku, a do toho se mi nechtělo. Moc jsem si nevěřil hrát to o mantinel přes ruku, zkusil jsem to prostředkem. Zase to dobře dopadlo, tohle bych si ale hodně vyčítal. Vedli jsme 2:1, takže by to nebylo ideální. On se tam nějak objevil, navíc má hodně šikovné ruce. Devadesát procent gólů dává pomocí tečí střel, takže koordinace oko – ruka tam je. Ještě, že jsem dal takovou pecku, že to bylo až za modrou čárou. Sice těsně, ale bylo. Jinak bych asi omdlel (smích).

Vnímal jste, že to je zápas o první místo? Teď jste na čele tři.
Vůbec ne. Já tabulku nesleduji, takže děkuji za upřesnění. Myslím si, že to je jedno, kde v tabulce jsme. Důležité je dostat se do play off, tam si to rozdáte se sedmi týmy o to, kdo je nejlepší. Není důležité sledovat a moc se na tabulku upínat.

Věděl jste vůbec, že to byl váš třístý odchytaný zápas v extralize?
Fakt, jo? Tak to je skvělé. To už jsem starý (smích). U gólmanů se starty sbírají hůř než u ostatních hráčů, kterým stačí jen zajet na trestnou a už mají zapsaný zápas. Brankář se musí dostat k chytání.

Domácí šňůra pomáhá, tvrdí Krajíček po 6. výhře v řadě

Jubilejní zápas jste si zpestřil přihrávkou na třetí gól.
Já to věděl hned. V duchu jsem si říkal: Ty jo, jestli mi ji nepřiznáte... (směje se) Puk jsem vyrazil do rohu a pravidla jsou taková. Já osobně si myslím, že by to nahrávka být neměla. Já jen chytil střelu. Ale je to tam. Mně se hodně líbilo gesto Marciho (Tomáše Marcinka, pozn. red.), který to hodil Ádovi (Martinu Adamskému, pozn. red.), aby se přiblížil k metě 250 gólů. Tohle mu připomínám před každým zápasem, ať zase sebere nějaký svůj korálek a nandá to. Zatím mě poslouchá, za to jsem rád.

Martin Adamský to ale málem nedal.
Tak on má rychlejší nohy než ruce, takže asi tak.

V pátek máte derby s Vítkovicemi, jaký to bude zápas?
Do půlnoci se budeme těšit z výhry, pak přepneme. Na derby se těším, ale zrovna tenhle zápas je specifický v tom, že ať jste první, před nebo za Vítkovicemi, tak v derby to je úplně jedno. To se hraje, jakoby nikdo neměl žádné body a ani o ně nešlo. Prostě na krev.

Vyšlo to ale pěkně, že? Oceláři, Vítkovice a Liberec první.
Tam jsou i Vítkovice? Aha. (smích) Vidíte, že to fakt nesleduju. Derby samo o sobě je hodně prestižní, teď ještě, když jsme nahoře tak namačkaní, o to víc to bude zajímavější pro diváky. O to víc bych je chtěl pozvat, aby udělali pořádnou kulisu.

Sestřih utkání HC Oceláři Třinec – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz