Jsme bojovníci a dobrá parta. A rveme se za každého! hlásí Bilčík

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

V kabině Jihlavy byla po sobotním souboji vidět velká radost a spokojenost. Vždyť po výhře 4:1 mají Jihlavští náskok dvou výher v sérii a teoreticky mohou ve čtvrtek odpálit postupové oslavy. „Jsme parta bojovníků, dobrá parta v kabině a zatím to funguje,“ neskrývá radost z nečekaného průběhu série obránce Vlastimil Bilčík.

Všichni hráči v kabině Dukly se shodují: individuální úspěchy a kanadské body až na druhém místě, hlavním cílem je týmový úspěch. „Sešla se tu vždycky skvělá parta, když jsem tu hrál,“ připomíná situaci před čtyřmi lety, kdy Dukla taktéž zastavila Kladno.

„Možná jsme byli čtyři roky zpátky hokejovější, ale blokujeme střely, hrajeme tvrdě a rveme se za každého. V tom je naše síla,“ pokračuje v hodnocení týmového projevu Bilčík.

Kladenští hráči zvolili ve druhém zápase taktiku, která bývá ve vyřazovacích bojích častým jevem. A to zkusit rozhodit soupeřova brankáře, více se tlačit do branky a znepříjemňovat mu práci.

„Když jdou do Maxe, tak se za něj musíme postavit. Měli jsme informace, že okolo něj o komerční přestávce jezdí, snaží se ho rozhodit, stejně jako celý tým,“ prozrazuje obránce, který zkusil i polskou hokejovou ligu.

„Blokujeme střely, hrajeme tvrdě a rveme se za každého."

Právě Bilčík se v závěru dostal do konfliktu u trestné lavice s americkým obráncem Lucem Snuggerudem a už to vypadalo na další potyčku Bilčíka s plejerem ze zámoří, i před čtyřmi roky totiž jihlavský obránce na Kladně vlétl doslova po hlavě do potyčky s tehdy vyhlášeným bijcem Joshem Grattonem.

„Nebojím se toho, viděl jsem, že to bylo jednu chvíli 3 na 2, chytl jsem se pak právě se Snuggerudem, ale nic velkého z toho nakonec nebylo,“ nabízí svůj pohled na celý incident pátý nejtrestanější hráč Dukly v play off.

Dvě výhry tak mají pro Jihlavu cenu zlata. Hotovo však ještě zdaleka není a může se klidně stát, že ve čtvrtek bude série srovnána. Oba týmy se už nemají na co šetřit a je jisté, že do zápasů v Jihlavě půjdou oba týmy naplno. „Taky jsme pořádně domrd***. Je to play off, jsou hráči se zraněním, sebezapřením… Je to těžké, ale je to válka a musíme bojovat,“ uzavírá s odhodláním rozhovor brněnský rodák.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Matěj Pekr se podílel na brankovém výčtu jedním zásahem na konci první třetiny, když využil přesný pas od Tomáše Čachotského a prostřelil Adama Brízgalu. „Tomáš mě tam dobře viděl a zpoza branky mi to dal na pravý kruh. Chtěl jsem zakončovat nahoru, to se sice nepovedlo, ale naštěstí to tam propadlo,“ popisuje jeho pátou branku v play off. 

Kladno se rozhodlo do druhého zápasu protočit brankáře a šanci dostal po dlouhé době Adam Brízgala, ani tomu se ale zápas nepovedl zcela podle představ. „Tu změnu jsme vnímali a řekli jsme si, že půjdeme více do zakončení a budeme častěji střílet,“ prozradil bývalý Kladeňák taktiku, s jakou se snažila Jihlava jít do útočné fáze. 

Dodává ale také, že zhruba od půlky zápasu už to moc nešlo. „Druhou část zápasu jsme byli pod tlakem, čemuž se nelze divit, když Kladno dotahovalo. Ale zvládli jsme to myslím dobře, včetně obětavosti našeho celku,“ chválí celý tým ostrostřelec, který se v Jihlavě i přes počáteční nepřízeň fanoušků vypracoval v oblíbeného plejera. 

Vedení 2:0 je tak sice jistě nadějné, ale o postupu rozhodnuto vůbec není, s čímž souhlasí i známý vtipálek jihlavské kabiny. „Nechceme to přeceňovat, jsme za to rádi, ale zdaleka ještě není konec. I když pro někoho to vypadá jednoznačně, tak to bude hodně těžké,“ podotýká. 

Na oba hráče mířila i otázka ohledně fanoušků. Ti po příjezdu vytvořili i v pozdních hodinách hráčům parádní přivítání a je vidět, že Jihlava skutečně hokejem žije, ačkoliv fanoušci na stadion nemohou. „Šli jsme s Honzou Strejčkem na stadion před odjezdem a koukali jsme, jaký tam byl had až k ICOMu, to bylo něco neskutečného,“ děkoval tímto způsobem za podporu při odjezdu na Kladno Vlastimil Bilčík. 

Matěj Pekr odpovídal naopak směrem do budoucnosti. „Není ještě moc co slavit. Když tam budou, tak budeme rádi, ale ještě potřebujeme ty dvě výhry,“ zůstává pevně na zemi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz