Jiříček, Kulich či Hamara se k reprezentaci připojí později

Foto: Martin Voltr

11. července 2022, 14:47

Martin Voltr

Trenéři reprezentační dvacítky provedli další změny v nominaci na start přípravy před mistrovstvím světa. Podle očekávání se týkají draftovaných hráčů.

Ještě před víkendem zněla z českého tábora informace, že trenér Radim Rulík s účastí draftovaných hokejistů spíše počítá. Naplnila se však pravděpodobnější varianta. Vybraným talentům hned startují zámořské kempy, které celkem pochopitelně dostaly přednost.

Úvodní nominace dvacítky tak prořídla o dalších pět jmen. V Brně tento týden nebudou trénovat obránci David Jiříček, Tomáš Hamara a David Špaček, stejně jako útočníci Jiří Kulich a Matyáš Šapovaliv.

Z draftovaných hokejistů zahájí přípravu s reprezentací pouze sparťan Petr Hauser, jehož si na draftu zamluvili New Jersey Devils.

Lužánky tak prozatím uvidí sestavu, která bude nejspíš dost vzdálená finální nominaci na mistrovství světa. Odložený šampionát se koná od 9. do 20. srpna v kanadském Edmontonu.

Erik Meluzín

Erik Meluzín | Foto: Thomas Gažda, hc-kometa.cz

„Někteří draftovaní hráči přece jen zůstali v zámoří, a tak trenéři povolali místo nich náhradníky. Ze zámoří by se ale v průběhu týdne měli vracet a zapojit se do přípravy české juniorské reprezentace příští týden, kdy je na programu další kemp v Brně,“ informoval media manažer Ondřej Kalát.

Dvacítka narychlo sáhla zejména pro hráčích z projektu Dukla a také po zástupcích (téměř) domácí Komety. Z Litoměřic dorazí kromě dříve povolaných náhradníků Němce a Ramika ještě zadák Martin Böhm a forvard Petr Gajda, zato tramvaj bude k dopravě na místo stačit obránci Františku Němcovi a útočníkovi Eriku Meluzínovi.

Dodatečné nominace se dočkal i Karel Křepelka, který tak bude už třetím obráncem Mladé Boleslavi na kempu. V národním týmu přitom debutoval teprve loni na podzim.

Největší motivaci má Meluzín z dorazového ročníku 2002, na další mistrovství už šanci nedostane. Naopak Němec teprve přešel z kategorie osmnáctek, na jaře se zúčastnil i šampionátu v Německu.

Petr Gajda

Petr Gajda | Foto: Jan Běhounek, janbehounek.cz

Nominace dvacítky na první kemp v Brně

Brankáři (4):
Daniel Král (Liberec), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Patrik Hamrla (Rimouski, QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL).

Obránci (12):
Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jakub Šedivý (Liberec), Sebastian Jasečko, David Moravec, Karel Křepelka (všichni Mladá Boleslav), Jiří Ticháček (Kladno), Stanislav Svozil (Regina, WHL), Tomáš Machů (Youngstown, USHL), Aleš Čech (Kärpät Oulu, Finsko), Štěpán Němec, Martin Böhm (oba Litoměřice), František Němec (Kometa Brno).

Útočníci (18):
Lukáš Pajer, Petr Moravec (oba Hradec Králové), Petr Hauser (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Adam Měchura (Liberec), Tomáš Urban, Daniel Herčík (oba Pardubice), Dominik Rymon (Karlovy Vary), Matouš Menšík (Jihlava), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Gabriel Szturc (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Michal Ramik, Petr Gajda (oba Litoměřice), Ivo Sedláček, Erik Meluzín (oba Kometa Brno).

Realizační tým:

Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Radim Rulík
Asistenti trenéra: Jiří Kalous a Marek Židlický
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Videotrenér: Benjamin Sequens
Lékař: MUDr. Oldřich Volný
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenér: Jan Jiskra
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Václav Vejvoda

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz