Jihlava dál loví útočníky. Uspějí Davídek s Fronkem na zkoušce?

Foto: Zdeněk Drla, hcdukla.cz

24. července 2019, 14:39

Adam Bagar

Jihlava se dál snaží posílit útok. Po Peteru Lichancovi se do přípravy Dukly zapojili Jiří Fronk s Milanem Davídkem, kteří jsou v klubu rovněž na zkoušce.

Dukla hlásila posilu do ofenzivy už před zahájením přípravy na ledě. O její dres se rve Peter Lichanec, jenž si zahrál extraligu za Slovan Bratislava, Piešťany, Poprad, Liptovský Mikuláš, Banskou Bystrici a krátce nakoukl dokonce do seniorské reprezentace.

Na prvním tréninku se připojili k týmu další dva útočníci, kteří jsou v klubu na zkoušce. Milan Davídek hrál v uplynulé sezoně za Ústí nad Labem a Přerov. Jiří Fronk strávil rok v zahraničí, kde v Německu hájil barvy Freiburgu a Herne a v Itálii hrál za Fiemme.

Pětadvacetiletý Fronk Chance ligu dobře zná, působil už v Kadani, Českých Budějovicích a v Havířově. Necelé tři sezony strávil v zámoří, kde sehrál 34 utkání AHL za Manitobu, v Česku má na kontě devět extraligových startů za Chomutov a Mladou Boleslav.

O čtyři roky mladší Davídek má s nejvyšší soutěží víc zkušeností, v sezoně 2016/17 zasáhl do 25 zápasů v dresu Karlových Varů, za které hrál o rok později i v první lize. Vytáhlý útočník, jenž má 191 cm a 98 kg, hrál dřív i za mateřskou Kobru, Spartu a Baník.

Hráči na prvním tréninku HC Dukla Jihlava

Gólmani:
Jan Brož, Niklas Lundström, Ondřej Chaloupek.

Obránci:
Jakub Černohorský, Jan Holý, Daniel Kolář, Lukáš Mareš, René Piegl, Jan Pohl, Václav Půža, Patrik Rašín, Matěj Vála,

Útočníci:
Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Milan Davídek (try-out), Jiří Fronk (try-out), Tomáš Harkabus, Tomáš Jiránek, Miroslav Juda, Peter Lichanec (try-out), Matěj Pekr, Josef Skořepa, Jakub Veselý, Adam Zeman.

Dosavadní změny v HC Dukla Jihlava

Příchody:

Daniel Kolář (O, Prostějov)
Jakub Veselý (Ú, San Diego, WSHL)
René Piegl (O, Žilina, SVK)
Peter Lichanec (Ú, Topolčany, SVK2, zkouška)
Jiří Fronk (Ú, Fiemme, ITA2, zkouška)
Milan Davídek (Ú, Přerov, zkouška)

Odchody:

Vlastimil Dostálek (Ú, Vsetín)
David Honzík (B, Litvínov)
Jakub Suchánek (O, České Budějovice)
David Kajínek (O, Trenčín)
Miha Štebih (O, ?)
Martin Matějíček (O, ?)
Michal Hlinka (Ú, Poruba)
Juraj Bezúch (Ú, Košice)
Lukáš Klíma (Ú, ?)
Dominik Hrníčko (Ú, Prostějov)
Martin Osmík (Ú, Sokolov)
Nicolas Werbik (Ú, Vítkovice)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz