Ještě lepší President Cup. V Třinci se představí i reprezentace Ukrajiny

Foto: Lukáš Filipec, presidentcuphco.cz

V Třinci nebude opět po roce chybět dorostenecký President Cup, který pravidelně patří k nejlepším mládežnickým turnajům letní přípravy. A letos bude ještě zajímavější! Osmý ročník se dočká hned několika změn, tou nejvýraznější je navýšení počtu účastníků z osmi na deset.

President Cup se v areálu třineckých Ocelářů uskuteční první srpnový víkend. Slavnostní zahájení je na programu ve čtvrtek 4. srpna, kdy budou týmy losem rozděleny do dvou skupin. Pátek a sobota se ponesou ve znamení bojů ve skupinách a turnaj vyvrcholí v neděli zápasy o umístění.

A kterých deset týmů se na turnaji představí? Kromě domácích Ocelářů patří mezi tradiční české účastníky Vítkovice, Sparta a Karlovy Vary, letos se k nim poprvé přidá také dorost královehradeckého Mountfieldu.  

Foto: Lukáš Filipec, presidentcuphco.cz

Spolu s pěti tuzemskými celky nastoupí stejný počet zahraničních mužstev a také na evropské scéně najde turnaj nováčky. Poprvé se zúčastní zástupci Švýcarska a Rakouska, konkrétně týmy Davosu a Salcburku. Mezi stálé účastníky naopak patří hokejisté z Rigy a slovenské sousedy bude na turnaji reprezentovat Slovan Bratislava.

Původně se měli zúčastnit také hráči švédského Malmö, ti ovšem účast v letošním ročníku odřekli a v Třinci tak museli narychlo hledat náhradu. A našli, velmi zvučnou. Na President Cupu se premiérově objeví ukrajinská reprezentace do 17 let.

S vyšším počtem účastníků se změní také formát turnaje.

Oproti minulým ročníkům bude po odehrání základní části chybět play off – vítězové skupin se spolu utkají o celkové prvenství, týmy z druhých míst si zahrají o bronzovou pozici a tak dále.

Loni ovládli turnaj poprvé v historii domácí Oceláři, kteří vyhráli všechny tři zápasy ve skupině a přes semifinále s Trenčínem došli až do finále, kde porazili pražskou Spartu o gól 5:4. Bronzovou příčku slavili hokejisté z Rigy.

Foto: Lukáš Filipec, presidentcuphco.cz

Další informace o President Cupu, včetně jeho historie, najdete na webu presidentcuphco.cz. Sledujte také facebookovou a instagramovou stránku turnaje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz