Jenom jsem uklízel, říká o svém prvním gólu Vrána. Probudil se spící střelec?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

21. května 2022, 23:12

Jakub Ruč

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Po prvních pěti utkáních světového šampionátu neměla posila z Detroitu na kontě ani bod. V zápase proti Norům se k Jakubu Vránovi posunul nově příchozí David Kämpf. A konečně to zafungovalo!

Česká třináctka se postarala o gól na 2:0 a prolomila střeleckou smůlu. Vrána ale chválil hlavně Jiřího Černocha, který mu zpoza branky předložil puk doslova na zlatém podnose.

Proti Norům jste dal svůj první gól na turnaji, ulevilo se vám?
Za ten gól bych pochválil hlavně Čečeho (Jiřího Černocha, pozn. red.), protože mě krásně našel před brankou a já jsme víceméně jenom uklízel. Jsem rád, že to byl zrovna gól na 2:0, takže se nám potom mohlo hrát lépe.

Znamená pro vás ten gól hodně? Přeci jen jste se zatím na turnaji střelecky trápil…
Nějak zvlášť to neberu. Zítra je nový den a měli bychom se připravovat na další zápas. Nebudu dělat, že je mi to úplně jedno, samozřejmě mi to radost udělalo. Jsou tady ale důležitější věci, hrajeme jako tým.

Myslel jste na to, že na kontě nemáte žádný gól?
Samozřejmě jsem to v hlavě trochu měl. Šancí jsem měl dost, ale nepadalo mi to. Pak už je to o tom, jak se s tím jako hráč vyrovnáte. Přesto jsem přesvědčený, že jsem týmu pomáhal i jinak.

Co říkáte na spolupráci s Davidem Kämpfem, jak jste si sedli?
Moc rád jsem Kämpfíka zase viděl. Bylo super si s ním zase zahrát, přeci jen se poslední dobou potkáváme spíš jak protihráči. Hrávali jsme spolu v juniorských reprezentacích, na dvacítkách. Dneska jsme si vytvořili spoustu šancí, góly určitě přijdou.

Norové hráli hodně do těla, jak moc byli nepříjemní?
Nepříjemní určitě byli. Hlavně jsme jim ale dali šanci hrát. Měli jsme zápas ve svých rukách, ale vlastními chybami jsme si ho zkomplikovali. Oni potom nabrali energii a vycítili šanci. Naštěstí to dopadlo dobře.

Na druhou stranu jste jim povolili jen jeden gól a vyhráli relativně v klidu. Pošetřili jste nějaké síly?
Zápas jsme chtěli mít pod kontrolou, což se dařilo, ale po gólu na 3:1 nám právě ta chtěná kontrola trochu chyběla. Pravda ale je, že to žádné drama nebylo. Pošetřili jsme se spíš psychicky, protože máme tři body a můžeme se v klidu soustředit na další zápas.

Na konci skupiny vás čekají nároční soupeři: domácí Finové a USA.
Nároční soupeři to určitě jsou, ale na mistrovství světa musíte do každého zápasu jít naplno. Je nám jedno, co je to za tým.

Máte po dvou povinných výhrách čistší hlavu vzhledem k zápasům na závěr skupiny?
Sice jsme dvakrát vyhráli, ale neměli bychom se tím nechat nijak rozhodit. Nesmíme to brát tak, že jsme ve čtvrtfinále a o nic nám nejde. Všichni v šatně bereme zápasy v národním týmu jako vrchol a za sebe se nedíváme. Do každého zápasu dává celá kabina všechno.

Sledujete vývoj ve druhé skupině? Švýcaři dnes porazili Kanadu…
To vůbec, občas se na nějaký výsledek podívám, ale hlavu si tím moc nezatěžuju. Ani nevím, že dnes Švýcaři vyhráli.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz