Je na koho se těšit! TOP 15 osobností v Chance lize

Chance liga očekává především starty Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. Ale pozor, seznam velkých osobností ve druhé nejvyšší soutěži je dlouhý i bez nich.

Jaromír JÁGR (Ú, Kladno, 48 let)
Jágr by patřil mezi největší osobnosti v kterékoliv soutěži. Všichni doufají, že se v zápase objeví co nejdřív. Zatím totiž s Kladnem netrénuje. Aktuálně je hodně zaneprázdněný jako majitel klubu. Určitě by ale nechtěl chybět v kladenské sestavě v prosinci na Winter Classic. 

Tomáš PLEKANEC (Ú, Kladno, 37 let)
1 001 zápasů v NHL. Víc netřeba dodávat.

Jaroslav BEDNÁŘ (Ú, Slavia, 43 let)
Po třech sezonách v Hradci Králové a po dvou letech ve Vrchlabí se Bednář vrací domů. Hrál v NHL a zářil všude po Evropě: v Rusku, Švýcarsku i rodném Česku. Ze svého přehledu o hře pořád nic neztratil.

Petr VAMPOLA (Ú, Slavia, 38 let)
Čekalo se na to celé léto – kam půjde mistr světa z roku 2010? Nakonec se rozhodl pro Slavii. Může být nejlepším hráčem celé soutěže. Jeho zaujetí pro hru a bojovnost jsou obdivuhodné.

Martin ADAMSKÝ (Ú, Havířov, 39 let)
Dva extraligové tituly, starty za národní tým... A taky úžasná povaha, díky které Adamského milovali v Plzni i potom v Třinci. Rychlonohý křídelník nejde do Havířova kariéru jen tak dohrát, naopak má motivaci vrátit se do extraligy.

Jan VÝTISK (O, Litoměřice, 39 let)
Málokterý hokejista si v extralize vybudoval takovou image jako on. Stačí říct jeho jméno a hned se vám toho spoustu vybaví: dlouhé vousy, hity a zblokované střely.

Michal TRÁVNÍČEK (Ú, Ústí nad Labem, 40 let)
Pokud je Výtisk synonymem pro obětavost, pak je Trávníček ideálním příkladem týmové oddanosti. Litvínovu byl věrný celou kariéru. Odměnou mu byl historický titul, ke kterému Vervu dovedl z pozice kapitána.

Jan NOVÁK (O, Slavia, 41 let)
Ohromným srdcařem je také Novák. Slavii se vrátil na pomoc v sezoně 2016/2017, kdy jí bylo nejhůř. V době, kdy z ní skoro všichni hráči odcházeli. On se naopak vrátil! A teď sleduje (a vydatně k tomu přispívá), že se pražskému klubu vrací lesk.

Josef HRABAL (O, Přerov, 35 let)
Svého času jeden z nejlepších ofenzivních obránců v Česku. Zářil především v Třinci. Hrál také v Rusku, v zámoří či za národní tým.  

Marek TOMICA (Ú, Slavia, 39 let)
Už čtvrtý slávistický hráč v tomto žebříčku! Pražané letos staví tým, na který bude radost koukat. Tomica je vyhlášeným defenzivním specialistou, mezi elitou odehrál přes tisíc utkání a získal dva tituly.

Tomáš LINHART (O, Vrchlabí, 36 let)
V Tipsport extralize nastoupil do 888 utkání. A nemusí to být jeho konečná bilance – sezonu začne ve Vrchlabí, Pardubice ho ale budou bedlivě sledovat. Linhart má zkušenosti a fyzickou sílu. Jakýkoliv prvoligový hráč se přes něj bude těžko prosazovat.

Rostislav MARTYNEK (Ú, Frýdek-Místek, 37 let)
Věčně usměvavý štírek odehraje za Frýdek-Místek čtvrtou sezonu. Někdejší oblíbenec třineckých a litvínovských tribun v Chance lize sbírá bod na zápas.

Marek SCHWARZ (G, Ústí nad Labem, 34 let)
V mládí ohromný talent (sedmnáctka draftu do NHL v roce 2004), potom špičkový gólman v extralize... Po svém odchodu z Mladé Boleslavi už ale nikde nenašel dřívější formu. A tak poslední roky dělá v nejvyšší soutěži náhradníka a v tempu se udržuje o patro níž. Letos pomůže Ústí nad Labem.

Rostislav MAROSZ (Ú, Kladno, 29 let)
Až se v lednu do Kladna vrátí z hostování ve Vítkovicích, hra Rytířů povyskočí na další level. Když má den, dokáže sám rozhodovat zápasy. 

Jakub SVOBODA (Ú, Přerov, 30 let)
V extraligové sezoně 2012/2013 se blýskl 46 body ve 49 zápasech a dostal se až do reprezentace. Na životní ročník už ale potom nenavázal... Poslední čtyři sezony patřil ke hvězdám druhé nejvyšší německé soutěže. Do zahraničí by rád odešel i letos, vzhledem ke složité situaci ohledně koronaviru ale začne sezonu doma v Přerově.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz