Jarůšek v bitce složil Krejčíka, pak rozhodl. To byl svátek hokeje, září

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

22. prosince 2017, 22:48

Adam Bagar

Bitky, emoce a drama až do úplného konce. Navíc před fantastickými 16 343 fanoušky. Hrdinou třaskavé bitvy mezi Spartou a Kometou se nakonec stal domácí kanonýr Richard Jarůšek, jenž rozhodl o vítězství Pražanů 3:2! "Doufám, že nás výhra nakopne," přeje si sparťanský útočník. Ten už v úvodní části potěšil fanoušky pěstní výměnou názorů s Jakubem Krejčíkem.

Oba kohouti byli v sobě už po 57 sekundách hry, přičemž všechno začalo nevinným zákrokem Petra Kaliny na Vojtěcha Němce. Role mstitele se ujal Martin Zaťovič, který se snažil mladého sparťanského zadáka umravnit. Potom se přidali další. "Na Petra Kalinu se tam sesypali asi tři brněnští hráči, tak jsem tam do toho šel taky a takhle to dopadlo," culí se Richard Jarůšek.

Ten se pustil do bitky s Jakubem Krejčíkem, jenž rozhodně nepatří k hráčům, kteří by rozdávali rány na počkání. Domácí útočník po dlouhé přetahované nakonec soupeře složil k ledu. "Tak to má být. Musíme se postavit jeden za druhého a makat jako tým. Chtěli jsme hrát důrazný a bojovný hokej, ty šarvátky však vždycky vyplynuly ze situací," líčí šestadvacetiletý útočník.

Bitka Richarda Jarůška s Jakubem Krejčíkem

Ten od rozhodčích Hradila a Hodka vyfasoval 14 trestných minut a přišel tak o podstatnou část úvodního dějství, které bylo pořádně vyhrocené. Za dalších 28 sekund už byli v sobě Miroslav Forman s Tomášem Malcem. Hlavní soudci měli spoustu práce, za prvních dvacet minut rozdali nevídaných sedmnáct trestů, přičemž deset z nich dostali nedisciplinovaní brněnští hráči.

"Škoda, že jsme nějakou přesilovku nevyužili, ale vyhrálo se, tak nás to nemusí tolik mrzet," ví Richard Jarůšek, který dramatickou bitvu s Kometou rozsekl v úvodu závěrečné části. Sparta v tu chvíli vedla 3:1. "Chtěli jsme hrát pořád aktivně. Pak jsme sice dostali branku, ale poslední minuty jsme takticky parádně odbojovali," pokyvuje bývalý hokejista Hradce Králové.

"Rivalita je velká, zápasy Sparty s Kometou se dají srovnat s východočeským derby."

"Myslím, že zápasy Sparty s Kometou se dají srovnat s východočeském derby. Ta rivalita tam je velká," hlásí hrdina pátečního večera. V něm si do O2 areny našlo cestu takřka sedmnáct tisíc fanoušků, což je rekord aktuální sezony! "Rozhodně lepší než hrát před dvěma tisíci lidmi. Byl to svátek hokeje. Parádní atmosféra, hodně lidí a navíc ještě vítězný konec," září Jarůšek.

Sparta tak zlomila brněnské prokletí. Se svým čtvrtfinálovým katem z uplynulé sezony padla v šesti zápasech za sebou, až nyní se radovala z výhry 3:2. "To jsem ani nevěděl," překvapuje Jarůška. Jedním ze strůjců cenného triumfu byl také jistý brankář Sami Aittokallio, jenž chytil 26 brněnských střel. "Podal výborný výkon a hlavně vychytal nájezd," chválí jej na závěr.

Sestřih utkání HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz