Japonec Miura vládne střelcům, Brod šokoval Kometu. Děsivý víkend Mory

13. října 2015, 17:55

Adam Bagar

Do čela elitní juniorské soutěže se vyhoupli úřadující šampioni z Chomutova, na které tlačí trio klubů se ztrátou pouhého bodu – Hradec Králové, Slavia a Liberec. Také na dalších metách je tabulka značně vyrovnaná, vždyť desáté Pardubice ztrácejí na první Piráty pouhých šest bodů a zajímavý je rovněž souboj na opačném pólu pořadí, kde na první tříbodový triumf stále čeká Zlín, jenž má stejně bodů jako sedmnáctá Mladá Boleslav.

Zatímco kanadskému bodování elitní juniorské soutěže vládne Pirát Petr Macháček, Rytíř Yuki Miura je po čtyřgólovém víkendu v čele tabulky střelců. Nejprve se při výhře nad Jihlavou blýskl hattrickem a vzápětí skóroval také v bitvě s Kometou, v jedenácti bojích tak zaznamenal už třináct branek. V ohromné pohodě dál hraje nováček ligy z Hradce Králové, nejprve loupil pod Ještědem a vzápětí fotbalově 1:0 porazil Mladou Boleslav. František Veselý v utkání pochytal všech 29 střel trápícího se soka.

Cennou nulu do statistik zapsali ještě kladenský David Stahl nebo Michal Wanecki z Vítkovic. Na pardubickém ledě se činil Liberec, který si kousl do perníku dohromady sedmkrát. Nejvíc hladoví byli autor hattricku Daniel Svoboda či Zdeněk Král, který se blýskl dokonce pěti body a ukázal, že mu boje ve WSM Lize prospívají. Západočeské derby mezi Plzní a Karlovými Vary pak opanovali domácí indiáni, kteří svému rivalovi nastříleli sedm gólů. Na první tříbodové vítězství nadále čekají hokejisté Zlína.

Michálek, Hrehorčák a Chytil s pěti body, Řepíkův bratr vstřelil tři góly

V NOEN Extralize staršího dorostu zapsala první prohru v sezoně brněnská Kometa, která překvapivě ztratila všechny body na ledě Havlíčkova Brodu, jehož překvapivou výhru řídil pětibodový David Michálek. I přes porážku si ale Jihomoravané drží velice luxusní náskok na své pronásledovatele, dalším dvěma skupinám vévodí sparťané a Oceláři. Ti nemilosrdně zničili Hanáky na jejich ledě a zastavili svůj brankostroj až na čísle dvanáct, pět bodů posbíral Patrik Hrehorčák a tři branky Jan Hladoník.

Hattrickem se dál blýskli bratr libereckého hráče Michala Řepíka, letňanský Dominik Řepík, Pirát Jaroslav Kulich při cenném triumfu na Spartě, vítkovický Radim Toman v Opavě nebo zlínský Filip Chytil, jenž navrch v souboji s Olomoucí přidal dvě nahrávky. Z gólmanů pak zářili havířovský Jiří Matoušek proti Vsetínu, liberecký Matěj Žajdlík v bitvě s Jihlavou a českobudějovický Martin Hauser v utkání s Energií. Na programu bylo také tradiční východočeské derby, které pro sebe hladce získal Mountfield.

Hradec drží bodovou šňůru, Rytíři poprvé v sezoně našli přemožitele

Karlovy Vary, Hradec Králové a Vítkovice, tak zní jména tří momentálních lídrů ELIOD Extraligy mladšího dorostu. Ovšem na Energii se tlačí rival z Plzně, na Ostravany pak Zlín s Třincem, jen úřadující šampioni mohou být relativně v pohodě, když bodovali ve všech dosavadních střetnutích a na druhou Spartu mají k dobru čtyři body. Na opačné straně tabulky se krčí na posledním místě Havlíčkův Brod s třemi body. Ještě hůř jsou na tom Opava s jedním bodem a Písek. Ten na první bodový přísun dál čeká.

Střelecky se o víkendu činili hlavně mladší dorostenci Přerova, kteří na svém ledě jen podtrhli tragický víkend olomoucké mládeže a svému sokovi uštědřili další dvanáctku. Pět bodů s hattrickem zapsali Jevgenij Govoruško a Karel Plášek. Plzeň potom po výhře v Letňanech mohla děkovat hlavně Matěji Koldovi, jenž se trefil třikrát. Soupeře vynulovali slávista Petr Pánek, karlovarský Jakub Kašpar či Ocelář Maxim Kučera. V Litvínově pak skončila vítězná série Kladna, které je rázem až třetí.

DHL Extraliga juniorů

11. KOLO, 12. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Západ

11. KOLO, 12. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Střed

11. KOLO, 12. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Východ

11. KOLO, 12. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Západ

9. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Střed

9. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Východ

9. KOLOTABULKASTATISTIKY

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz