Jak vypadá jízdní řád play off? Češi ráno narazí na Slováky, nebo USA

Foto: Pavel Lebeda, Český olympijský tým

18. února 2018, 16:04

Adam Bagar

Základní skupiny jsou minulostí. Už v úterý jsou na programu čtyři osmifinálová utkání, která určí soupeře pro kvarteto jistých čtvrtfinalistů. Český národní tým se v klíčovém zápase turnaje utká s Američany, nebo v pikantní bitvě se Slováky. Už nyní je znám čas českého čtvrtfinále, to se v aréně v Kangnungu odehraje ve středu ráno od 4:10 SEČ.

Češi vyhráli ve skupině všechna utkání a věří si také na čtvrtfinálového protivníka, jenž vzejde ze souboje Slováků s Američany. Kouč Josef Jandač si však soupeře vybírat nechce. "Někdo na nás prostě vyjde. Splnili jsme tady náš první cíl a neřeším, kdo na nás přijde v klíčovém utkání turnaje," uvedl po důležitém vítězství 4:1 nad Švýcarskem.

"Přestože mají méně bodů než my, tak narazí na nejslabší dvojici. Zase to Rusům vychází."

Společně s Čechy jdou dál také Kanaďané, kteří rovnou postupují jako nejlepší tým ze druhých míst, Švédové a Rusové. Sborná narazí na vítěze osmifinálového zápasu mezi Nory a Slovinci, které už ve skupině vyklepla 8:2. "Přestože mají méně bodů než my, tak narazí na nejslabší dvojici. Zase to Rusům vychází," poznamenal Josef Jandač.

Rýsuje se atraktivní čtvrtfinále mezi Kanaďany a Finy

Švédové ve středečním čtvrtfinále změří síly se Švýcarskem, nebo Německem. A po zkušenosti ze skupiny by možná raději brali Švýcary, Němce udolali 1:0 a hned čtyřikrát je zachránila tyč. Rýsuje se také zajímavé čtvrtfinále mezi Kanadou a Finskem. Seveřané po dvou vítězstvích nezvládli derby se Švédy a musejí do osmifinále, v němž vyzvou Koreu.

Osmifinálové dvojice – úterý 20. února

04:10 USA – Slovensko (Kangnung)
08:40 Slovinsko – Norsko (Kangnung)
13:10 Finsko – Jižní Korea (Kangnung)
13:10 Švýcarsko – Německo (Kwantong)

Čtvrtfinálové dvojice – středa 21. února

04:10 Česko – vítěz USA/Slovensko (Kangnung)
08:40 Olympijští sportovci z Ruska – vítěz Slovinsko/Norsko (Kangnung)
13:10 Kanada – vítěz Finsko/Jižní Korea (Kangnung)
13:10 Švédsko – vítěz Švýcarsko/Německo (Kwantong)

Další program ZOH v Jižní Koreji

Pátek 23. února:
08:40 Semifinále (Kangnung)
13:10 Semifinále (Kangnung)

Sobota 24. února:
13:10 Utkání o bronz (Kangnung)

Neděle 25. února:
05:10 Finále (Kangnung)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz