<

Jágr ve Špindlu letos hrát nebude! Winter Classic se o rok odkládá

Winter Classic ve Špindlerově Mlýně se letos neuskuteční, s ohledem na aktuální situaci a vládní nařízení směrem k pandemii koronaviru se organizátoři rozhodli akci posunout o rok.

Vše se mělo letos v prosinci uskutečnit na dojezdu sjezdovky ve Svatém Petru, kde měl vyrůst stadion s kapacitou 7 500 diváků. Jaromír Jágr o tom mluvil jako o akci, jaká tady v Čechách nikdy nebyla a možná už nikdy ani nebude. Natěšení fanoušci si ale musejí počkat, výstavba hokejového stánku pod širým nebem se o rok odkládá na termín 9. až 11. prosince 2021.

Za rok se potkáme a program bude ještě víc nadupaný, hlásí Bársony

„Winter Classic měl být největší hokejovou akcí v česko-slovenském prostředí v letošním roce, bohužel situace ohledně covid-19 nám nedovoluje připravit ji v rozsahu, jaký si tento unikátní průřez hokejem zaslouží. Zdraví fanoušků i hráčů je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli akci přeložit na rok 2021,” říká Andrea Bársony, spolumajitelka pořádající agentury Eniva.

Zakoupené vstupenky zůstávají automaticky v platnosti na nový termín a není zapotřebí je vyměňovat. „Jako organizátoři věříme, že hokej pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně bude mimořádný zážitek a jsme si jisti, že tomu budou věřit i fanoušci. Pro ně máme jednoduchý vzkaz: Ponechejte si vstupenky, za rok se potkáme a program bude ještě víc nadupaný,” hlásí Bársony.

„Mrzí mě to. Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle.”

„Samozřejmě je nám opravdu líto, že se D+D REAL Winter Classic neuskuteční už letos. Naše priorita byla ale jednoznačná – uspořádat D+D REAL Winter Classic jako akci, která podpoří český sport v tomto nelehkém období a jako unikátní a velkolepou oslavu českého i slovenského hokeje. A to v současné situaci není možné,” mrzí Bársony odklad velkého hokejového svátku.

„Máme však k dispozici rok navíc, který se pokusíme maximálně využít k tomu, abychom pro diváky sestavili opravdu nabitý program. Ten doprovodný bude ještě bohatší, než jsme zamýšleli původně – uděláme prostě všechno proto, aby si fanoušci ze Špindlerova Mlýna odnesli jedinečný zážitek,” dodává Bársony s tím, že momentálně je prodáno asi 70 procent vstupenek.

Ty můžete dál kupovat na nový termín. „Sportovní program pro rok 2021 zatím zůstává v platnosti, každopádně ho momentálně neumíme stoprocentně potvrdit a jeho přesné složení zadefinujeme na jaře i vzhledem k vývoji domácích hokejových soutěží,” prozrazuje Bársony. Vyloučit prý nelze ani doplnění hokejového programu, zájem o účast na akci totiž projevily další kluby.

Původní program D+D REAL Winter Classic zahrnoval dva čtvrteční duely juniorských týmů, zápas Chance ligy mezi týmy HC Stadion Vrchlabí a Rytíři Kladno, utkání Tipsport extraligy mezi mužstvy Mountfield HK a HC Sparta Praha, souboj českých a slovenských hokejových legend a síly měly změřit rovněž reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji.

Bez diváků by Winter Classic postrádal veškerý smysl, má jasno Dědek

„Mrzí mě to,” netají po odkladu Jaromír Jágr, majitel Rytířů, kteří jsou spoluorganizátorem akce. „Winter Classic jako průřez českým hokejem je unikátní událost, skvělá myšlenka a akce, kterou sport a hokej zejména v tomto období opravdu potřebují. Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle,” doplňuje.

„Přesunutí akce na příští rok naprosto schvaluji. V současné době není možné váhat, oddalovat rozhodnutí vzhledem k náročnosti přípravy a hlavně nejistotě, zda by se akce mohli zúčastnit diváci. Bez nich by Winter Classic postrádal veškerý smysl,” má jasno majitel pardubického klubu Petr Dědek, jehož D+D REAL zůstane titulárním partnerem akce i v roce 2021.

Program D+D REAL Winter Classic 2021 (Špindlerův Mlýn)

Čtvrtek 9. prosince:
Zápasy juniorů.

Pátek 10. prosince:
HC Stadion Vrchlabí – Rytíři Kladno (Chance liga)
Česko – Slovensko (utkání legend)

Sobota 11. prosince:
Česko – Slovensko (para hokej)
Mountfield HK – HC Sparta Praha (Tipsport extraliga)

Vstupenky můžete zakoupit zde

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz