Jágr se nedá nahradit, takový hráč už tady nikdy nebude, myslí si Tomáš Hertl. Láká ho Dubaj

Foto: ČSLH – Aleš Krecl

Po příletu českých hokejistů z dějiště světového šampionátu v Minsku pochopitelně poutal největší pozornost hrstky fanoušků legendární útočník Jaromír Jágr, jehož nedělní slova o konci reprezentační kariéry zasáhla srdce nejednoho fanouška. Už na pražském letišti si Jágr vyslechl hned několik apelů na to, aby přehodnotil své rozhodnutí a představil se ještě na následujícím mistrovství světa, které se uskuteční v Praze a Ostravě. „Bylo by pěkné si s ním ještě zahrát, je to legenda,“ říká mladý útočník Tomáš Hertl, který bývá často označován jako jeho nástupce.

I on rozdal v letištní hale několik autogramů, především nejmenším fanouškům. „Vždycky jsem moc rád, když je mohu tímto způsobem potěšit. Když jsem byl malý a viděl nějakého hráče, tak to byl pro mě neskutečný zážitek,“ vzpomíná dvacetiletý forvard, který si po náročné sezoně dopřeje nějaký ten odpočinek v podobě exotické dovolené. „Určitě někam pojedu, rád bych se podíval třeba do Dubaje,“ prozrazuje Hertl.

Nyní ale stále musí vstřebávat určité zklamání, národní tým totiž skončil těsně před medailovými branami. „Pořád to cítíme, bramborová medaile je snad to nejhorší, co může být,“ přemýšlí útočník San Jose, které v play off ztratilo vedení 3:0 na zápasy. „Z osobního hlediska to není nic hezkého. Nedopadlo to všechno nejlépe, ale teď už s tím nic neuděláme,“ pokračuje Hertl, jenž dvouhodinový let z Minsku do Prahy prospal.

„Nemělo cenu se v tom nějak babrat. Alexander Salák chytal výborně, ale na 0:0 prostě nemůžeme hrát. Bez gólů neporazíme nikoho. Za sedm třetin jsme nedali jedinou branku, to je hrozné,“ kroutí hlavou odchovanec pražské Slavie. Na šampionátu nasbíral slušných šest bodů, přesto měl ke spokojenosti daleko a sypal si popel na hlavu. „Z mé strany to nebyly vůbec dobré výkony. Nevím, proč se mi nedařilo,“ krčí rameny.

Několikrát se představil i po boku Jaromíra Jágra, který po neúspěšném boji o bronz oznámil konec reprezentační kariéry. Všichni ale pevně věří, že si to velká legenda českého hokeje rozmyslí a za rok se ještě představí na domácím mistrovství světa v Praze a Ostravě. „Je to jen na něm. Těžko říct, zda se nechá přemluvit. Možná je tak zásadový, že ne. Ale samozřejmě by bylo pěkné si s ním ještě zahrát,“ přiznává Tomáš Hertl.

„Bude se hrát tady doma, tak třeba uvidí, jak bude probíhat celá sezona. Opravdu je těžké odhadovat, co bude za rok. Je však neskutečné, že ve dvaačtyřiceti letech takhle hraje a jsem moc rád, že jsem si s ním ještě stihl zahrát. Pro nás mladé je to někdo a velká legenda. Je neskutečné, co za ty roky dokázal. Nikdo ho nemůže nahradit, žádný takový hráč už tady nikdy nebude,“ přidává na závěr další velký kompliment.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz