Jágr na operaci nemusí, zlomený malíček se podařilo dobře srovnat

22. května 2005, 7:48

ČTK

Jaromír Jágr si může oddechnout, operace malíčku na levé ruce jej nečeká. Sobotní rentgen prstu, který mu zlomil německý soupeř na mistrovství světa ve Vídni, potvrdil, že se lékařům podařilo v týdnu malíček správně srovnat a hráči nehrozí další zákrok. "Vše dobře dopadlo," řekl ČTK hráčův osobní trenér a jeden z reprezentačních asistentů Marian Jelínek. Jágrovu ruku tak bude v následujících dvou až třech týdnech 'pouze' zdobit sádra, poté by měl být prst v naprostém pořádku. "Na 99 procent. Lékaři si tradičně nechávají jedno procento pro nečekané případy," usmál se Jelínek.

Jágra, který o víkendu odcestoval do Paříže, kde bude fandit českému tenistovi Radku Štepánkovi na grandslamovém turnaji v Roland Garros, čeká další vyšetření až po jeho návratu do České republiky. "Poté, co mu sádru sundají, začneme normálně trénovat. Zlomený prst není zranění, které by jej nějak limitovalo v další přípravě," dodal Jelínek.

Největší hvězdu světového šampionátu zranil ve druhém utkání v základní skupině turnaje německý bek Stefan Schauer, když jej sekl hokejkou při jednom z obranných zákroků. Jágr poté odjel do Brna, kde se lékařům podařilo prst zafixovat, aby mohl mistrovství dokončit.

Útočník zámořského celku New York Rangers, který díky výluce NHL oblékal v letošní sezoně dresy Kladna a ruského Omsku, se pak vrátil zpět do Vídně a měl velkou zásluhu na pozdějším triumfu českých hokejistů. Společně s Jiřím Šlégrem se navíc stali prvními českými hráči, kteří dosáhli takzvaného zlatého hattricku. Vedle MS totiž vyhráli i olympijské hry a radovali se ze zisku Stanleyova poháru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz