Jágr: Můj start? Nechtěl jsem kontumaci. Klepiše čeká dlouhá pauza

Jaromír Jágr | Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

11. prosince 2022, 20:17

Pavel Mandát

Kladenské Rytíře postihla nepříjemná viróza, kvůli které byl přeložen jejich páteční zápas s Pardubicemi. Další odklad už ale Kladnu nevyšel a tak musel v nouzi nejvyšší naskočit i majitel klubu Jaromír Jágr. Ani jeho dvě asistence ale Rytířům k bodovému zisku nepomohly.

„Můj nástup nebyl plánovaný dopředu. Když se Liberec rozhodl neodložit zápas, měli jsme v sobotu na tréninku jen dvanáct hráčů. Hrozila kontumace a nechtěl jsem, aby k ní došlo," popisuje Jágr důvody svého letošního prvního startu.

A dodává: „Chance liga měla v sobotu svůj program, takže bylo jasné, že sehnat hráče bude složité."

Přesto Kladno s řadou marodů v sestavě pod Ještědem bojovalo. Rytíři drželi s favorizovanými domácími krok v podstatě 40 minut hry. Naděje na bodový export do středních Čech dostaly klíčovou ránu v úvodní minutě třetího dějství. V ní se Liberečtí prosadili dvakrát během dvaceti vteřin a bylo po zápase.

„Hrozila kontumace, nechtěl jsem, aby k ní došlo."

„Zbytečně jsme si to u nás ve třetině komplikovali, dělali jsme chyby. Hru musíme zjednodušit a musíme hrát zodpovědněji," nabádá Jágr.

On sám spoluhráčům pomohl maximálně, neboť vymyslel svými přihrávkami dvě kladenské trefy. „Kdybych hrál na body... Neblbněte, to jde mimo mě," říká.

S fyzičkou problém neměl. „Na led chodím občas jako trenér, ale jinak je těžké chodit s mužstvem, protože jsem 21. nebo 22. hráč... Akorát bych nahlodal trénink, což by nebylo dobrý. Takže jsem netrénoval," odpovídá.

Na ledě nakonec strávil přes 15 minut, hrál také přesilové hry. „Fyzicky se cítím v pohodě," popisuje.

„Klépa bude mimo zhruba měsíc a půl."

A co další extraligové starty Jágra hned po reprezentační pauze? „Nepočítal jsem s tím. Nevím... Klépa má zlomenou nohu," prozrazuje kladenská osmašedesátka o Jakubu Klepišovi.

Porážka 3:7 tak není pro Rytíře největší nepříjemností nedělního odpoledne.

„Vypadá to, že mimo bude zhruba měsíc a půl. Musíme si s tím nějak poradit," ví Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz