Jágr je v Česku, upsal se Kladnu! Dovolí mu trable s kolenem hrát?

Foto: Igor Stančík, rytirikladno.cz

31. ledna 2018, 14:14

Adam Bagar

Jaromír Jágr dorazil krátce před polednem z Calgary do Česka. A hned stihl podepsat smlouvu s prvoligovým Kladnem. Ještě ho však čeká zdravotní prohlídka a jak sám přiznává, není úplně v pořádku. "Chci informovat fanoušky, kteří se třeba chtějí jít podívat na hokej, o svých dalších krocích. Aby nebyli zklamaní. Spousta z nich neví, jak se věci mají, proto to chci vysvětlit," píše legendární útočník na své facebookové stránce.

Návrat Jaromíra Jágra na česká kluziště způsobil pořádné pozdvižení. Sobotní zápas Benátek nad Jizerou s jeho Kladnem se nejspíš odehraje v Liberci, duely v Českých Budějovicích a na Slavii byly během chvíle beznadějně vyprodány. Prostě Jágrmánie. „Strhnul se tady blázinec, který jsem ani nečekal. Každopádně všem lidem děkuju za zájem,“ těší Jágra.

„Ale chci, aby lidi, co už si lístek koupili nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou aktuálně vypadá. Dnes odpoledne jedu za profesorem Kolářem, protože pro mě je nejdůležitější, abych zjistil, jak na tom jsem. Jakým způsobem se budu léčit a jak dlouho to potrvá. Dle toho se pak rozhodnu,“ pokračuje Jágr, kterému před dvěma měsíci začalo otékat koleno.

„Koleno si mi možná tím hraním bohužel zhoršilo. Problém je také v tom, že se mi noha pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbé.“

„Nechtěl jsem jen čekat, co se stane, takže jsem hrál dál. Nechal jsem si z toho jen vytahovat vodu. Ale možná se to tím hraním bohužel zhoršilo. Problém je také v tom, že se mi noha pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbé, zvlášť pro mě, když jsem měl hru založenou na osobních soubojích,“ prozrazuje pětačtyřicetiletý hokejista.

Ten věří, že se dá do play off WSM Ligy do pořádku, jenže aby potom mohl pomoci Rytířům v případné baráži, musí mít odehraných minimálně patnáct zápasů. „Pro mě je to nepříjemné, ale nikde není napsáno, kolik musím odehrát, takže chci, abyste věděli, že se může stát, když nebudu moct hrát víc, že nastoupím zpočátku třeba jen na dvě střídání,“ líčí.

„Může se stát, že nastoupím zpočátku třeba jen na dvě střídání. Nechci, aby pak lidi byli naštvaní, že si koupili lístek na starého dědu a uvidí, jak tam bude belhat.“

Jaromír Jágr navíc nebyl takřka měsíc na ledě. „Byl jsem se jen jednou sklouznout. Dopředu tedy nemohu říct, jak na tom budu. A nechci, aby pak lidi byli naštvaní, že si koupili lístek na starého dědu a uvidí, jak tam bude belhat. Protože hlavní důvod, proč musím naskočit, je ten, abych měl odehraný zápas. Chci, abyste věděli, jaký mám plán,“ objasňuje.

Všechno se ale může měnit ze dne na den, jasněji o Jágrově zdravotním stavu by mělo být už na čtvrteční tiskové konferenci v Kladně. „Věřím, že tam už budu vědět mnohem víc, protože s profesorem Kolářem určitě vymyslíme plán, jak dál. Že se dobereme k nějaké nejlepší cestě, o níž vás budu informovat,“ zakončuje staronová posila kladenských Rytířů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz