<

Já a generální manažer reprezentace? Asi bych na to neměl nervy, tvrdí Pálffy

Foto: Alena Zapletalová

27. června 2019, 10:42

Václav Jáchim

Velké změny ve vedení slovenského hokeje přinesl středeční kongres tamního svazu. Novým prezidentem byl zvolen Miroslav Šatan, ve výkonném výboru budou působit další vynikající hráči jako Jozef Stümpel, Michal Handzuš nebo Žigmund Pálffy. Posledně zmíněný mistr světa 2002 v minulosti kritizoval některé kroky vedení, nyní je bude moci přímo ovlivňovat.

Pálffy před volbami podpořil bývalého spoluhráče Šatana (oba na snímku), s nímž v květnu vstoupil do Síně slávy Mezinárodní hokejové federace. Na kongresu byl zvolen do výkonného výboru za koalici, ale i opozici. „Pro dobré věci budu hlasovat, pro špatné ne. Takže budu v obou pozicích," cituje Pálfyho server sport.sk

Někdejší dlouholetý útočník NHL, který válel mj. za New York Islanders, Pittsburgh nebo Los Angeles, se chce věnovat reprezentačním trenérům i dalším oblastem. V tomto ohledu se nabízí otázka, jestli by Pálffy neměl zájem o práci generálního manažera slovenských národních mužstev, kterou měl dosud na starost Miroslav Šatan.

Foto: iihf.com

„Mohl bych to dělat, ale asi bych na to neměl nervy," reaguje upřímně. „Kluci jako Michal Handzuš mají víc citu pro výběr hráčů, já jsem jiný. Mám rád útočné typy, oni dokáží poskládat mužstvo vyrovnaněji, aby bylo také dobré při hře dozadu. Těžko říci, všechno záleží na kompromisu. Miro Šatan má dobrý vkus. Je složité někoho hledat, protože sám to dělal dobře," uznává Pálffy.

Sám považuje za důležitou oblast reprezentačních trenérů. „Vím, že kandidátů není moc, ale musíme je hledat. Chtěl bych, aby měli patřičné vzdělání. Pro mě je důležitý hlavně trenér, který už něčeho dosáhl," upozorňuje. Na dotaz, zda by měl u reprezentace dospělých pokračovat Craig Ramsay, reaguje zdrženlivě: „Budeme se o tom bavit. Úspěchů nedosáhl, ty prostě nemáme. Já beru jen výsledky, ty jsou pro mě podstatné."

Foto: sportky.topky.sk

Pálffy se chce seznámit také s koncepcí, kterou ve slovenském hokeji nastartoval finský odborník Jukka Tiikkaja. Od roku 2017 se snaží nastavit systém, který by měl pomoci s výchovou hráčů. „Přiznám se, že zatím nemám dostatek informací. Ale vždycky jsme měli dobré hráče, musíme jít vlastní cestou. Je důležité, aby naši hráči působili ve špičkových ligách a nastupovali v prvních útocích, ne jen na pár minut za zápas," hlásí bývalý slovenský i federální reprezentant, jenž po skončení kariéry žije ve Skalici.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz