Indiáni začali už i s Gulašem, Mertlem a posilou ze Švédska

Foto: Lukáš Kratochvíl, hcplzen.cz

Hokejisté Plzně si po náročné desetitýdenní suché části přípravy užívali dvou týdnů volna, ale v pondělí už zase vyjeli na led Logspeed CZ Arény. Klub o tom informoval na svém webu.

Plzeňský stadion je vzhledem k opatřením kvůli šíření koronaviru pro veřejnost nepřístupný, indiáni se tak chystají za zavřenými dveřmi. A dostávají dost zabrat. „Trénujeme standardně, jak je běžné v tomto období, čili dvoufázově,“ líčí hlavní kouč týmu Ladislav Čihák.

„Dopoledne trénujeme na party, odpoledne pak chodíme trénovat společně. Úvodní tréninky doprovází opravdu hodně bruslení, chceme jít také do objemu a kondice, a zaměřujeme se i na herní rovnovážné situace,“ popisuje následně, co v těchto dnech jeho svěřence čeká.

Foto: Lukáš Kratochvíl, hcskoda.cz

K plzeňskému týmu už se připojili nesmírně produktivní kapitán Milan Gulaš, další ofenzivní opora Tomáš Mertl či švédská posila do defenzivy Viktor Lang, který naposledy působil v Chance lize v chomutovském dresu. Všichni tři se dosud připravovali individuálně.

Kromě Langa přes léto zamířili do Plzně další dva Piráti – brankář Dominik Pavlát a útočník Filip Suchý. Ofenzivní řady posílili ještě David Stach z Kladna a Pavel Musil z Olomouce, ty zadní Matěj Stříteský z Karlových Varů či navrátilec David Kvasnička z Vítkovic.

Foto: Lukáš Kratochvíl, hcskoda.cz

První přípravný zápas měla Plzeň odehrát v rámci Generali Česká Cupu už v úterý 4. srpna proti Kladnu, to však je v karanténě a duel byl proto odložen. Stejně jako další čtyři utkání letního poháru. Totožné problémy totiž hlásí i v Litvínově a Českých Budějovicích.

Jak by v Plzni řešili, kdyby se situace zhoršila a turnaj nakonec úplně zrušil? „V tom případě to budeme muset začít hned řešit. Přátelské zápasy by asi nebylo možné hrát, tak bychom místo nich naplánovali tréninky a zahráli si mezi sebou,“ líčí šéf plzeňské střídačky.

Aktuální kádr HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Dominik Pavlát, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Michal Houdek, David Jiříček, Lukáš Kaňák, Viktor Lang, David Kvasnička, Matěj Stříteský, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Jaroslav Kracík, Sebastián Malát, Tomáš Mertl, Pavel Musil, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, David Stach, Petr Straka, Filip Suchý.

Změny v kádru HC Škoda Plzeň

Příchody:

Viktor Lang (Chomutov)
Dominik Pavlát (Chomutov)
Pavel Musil (Olomouc)
David Stach (Kladno)
David Kvasnička (Vítkovice)
Filip Suchý (Chomutov)
Matěj Stříteský (Karlovy Vary)

Odchody:

Jaroslav Pavelka (Liberec)
Bohumil Jank (Hradec Králové)
Adam Jánošík (Oskarshamn, Švédsko)
Lukáš Pulpán (Karlovy Vary)
Miroslav Indrák (České Budějovice)
Martin Heřman (Vrchlabí)
Vojtěch Němec (Znojmo)
Patrik Zdráhal (Litvínov)

Program zápasů před TELH

ODLOŽENO HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno (Generali Česká Cup)
06.08. 18:00 HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň (Generali Česká Cup)
11.08. 17:30 ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Škoda Plzeň (Generali Česká Cup)
13.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha (Generali Česká Cup)
18.08. 18:00 Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň (Generali Česká Cup)
20.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor Č. Budějovice (Generali Česká Cup)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz