Indián Indrák po skalpu Liberce: Faulujeme, musíme si dát pozor!

Foto: Jan Čech

24. listopadu 2014, 8:30

Lucie Mužíková

Plzeňským indiánům se podařilo navázat na dvoubodovou výhru ze Zlína a na vlastním ledě porazili Liberec 3:1. Svou první brankou v sezóně se pod třemi body Západočechů podepsal i Miroslav Indrák. Ten společně se Simonem a Schleissem platili za nejaktivnější hráče domácí Plzně. „Naše spolupráce funguje,“ pochvalovalo si pravé křídlo.

„Z naší aktivní hry vyplynul i můj gól. Chtěli jsme napadat obránce s tím, že oni budou puk jen odhazovat od sebe. Takhle vyplaval na Vojtu Mozíka, který vystřelil a já jen tečoval do branky.“ Společným jmenovatelem celého zápasu, každé z třetin a obou týmů byl přísný metr rozhodčích. Ti rozdali 32 trestných minut v poměru 20:12 v neprospěch indiánů.

Ti tedy byli desetkrát přistiženi při porušování pravidel. „Myslím si, že to teď bude trend a 10 vyloučení bude standardních. Začne tím pádem padat více branek a pro diváky budou zápasy atraktivnějším,“ uvedl po zápase Lukáš Mensator, který do klece indiánů naskočil po šestizápasové pauze. „Většina faulů našich faulů bylo jasných,“ doplnil svého spoluhráče Indrák.

„My to tak ale máme každý zápas. Musíme si na to dát pozor!“ V plném počtu hráčů na ledě se popravdě moc nehrálo. A tak rozhodl fakt, že Liberec demonstroval své trápení v početních výhodách a dokonale stvrdil své statistiky. V extralize nenajdete zatím tým, který by měl nižší procento využití přesilovek – 10,24 %. Na jednu branku v pěti proti čtyřem tedy Liberec potřebuje 10 vyloučení soupeře. A přesně tomu tak bylo i v tomto duelu.

„Ve hře pět na pět jsme byli lepším týmem. Hosté jen čekali na naše chyby. Sice jsme dostali v oslabení jeden gól a trochu nás to srazilo, ale jinak jsme hráli dobře,“ pokračoval mladý Indrák. Indiáni si pochvalovali i fakt, že svého soupeře v tabulce přeskočili.

Její střed je ohromně vyrovnaný a každá vítězná série se kterémukoli týmu může královsky vyplatit. „O tom neuvažujeme. Všechny zápasy, které hrajeme, jsou pro nás hodně důležité. Chceme zkrátka sbírat body,“ odmítl Indrák úvahy o tom, zda je Škodovka po dvou výhrách na začátku své šňůry výher.

Sestřih utkání:

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz